Din chans att göra skillnad, varje dag!

Ta första steget

Vad är ledarskapsprogrammet?


 Ledarskapsprogrammet är en resa, din resa. Den ger dig en fantastisk möjlighet att utveckla ditt ledarskap, få en lärarexamen och göra skillnad där du behövs mest. Ledarskapsprogrammet utgör kärnan i vår verksamhet och samlar talanger från olika bakgrunder som alla enas om att alla barn kan!

Vad erbjuder vi?

Ett tvåårigt engagemang där du får möjlighet att vara med och göra skillnad i svensk skola. Programmet hjälper dig att bli en effektiv lärare och inspirerande ledare. I klassrummet kommer du arbeta i en komplex miljö som kräver snabba beslut och stort ansvar. Genom hela programmet har du en coach som utmanar dig i din utveckling både som ledare och lärare.

Programmets upplägg ger dig en chans att utöva ledarskap varje dag. Kombinationen mellan praktiskt arbete och akademiska studier ger en bred grund för ditt ledarskap och framförallt en unik erfarenhet.

Jobba med ett tydligt syfte

Vi är övertygade om att alla barn kan! Oavsett socioekonomisk bakgrund eller geografisk hemvist ska alla barn ha möjlighet att lyckas i skolan. Vi arbetar för en likvärdig skola genom ledarskap och samverkan. Vi tror på handlingskraftigt ledarskap och att vi måste göra skillnad nu, barnen kan inte vänta!

Tillsammans med oss kommer du bidra till att fler elever når målen i skolan och kan fullfölja sina drömmar. Som ledare kommer du göra skillnad både på kort och lång sikt. Som ledare i programmet gör du skillnad i klassrummet från dag ett. Vid programmets slut träder du in i vårt alumninätverk där du fortsätter göra skillnad, antingen i skolans värld eller i en roll i näringslivet.

Är du behörig?

Vi får alltid många frågor om behörighet och hur du lättast vet om du är behörig. Du behöver universitetsstudier om minst 90 hp inom ett huvudämne, inklusive ett självständigt arbete om minst 15 hp (exempelvis en c-uppsats). Läs gärna mer om behörighet och kika på ämnesmatrisen för att enklare kunna utvärdera dina studier.

Läs mer om behörighet

Vår kravprofil

Vi letar efter dig som har en orubblig övertygelse att alla barn kan. Vi vet att vårt ledarskapsprogram är en utmaning som kräver både mod och GRIT. Din förmåga att snabbt bygga förtroende och skapa ett tryggt arbetsklimat där det bästa hos varje elev kommer fram behöver vara något utöver det vanliga. Din självinsikt och vilja att lära i varje situation kommer vara avgörande för matchningen till vårt program.

Läs mer om vår kravprofil

Vår rekrytering

Våra ledare är handplockade genom en gedigen rekryteringsprocess i flera steg. Det råder inga tvivel om att programmet är krävande varför det är viktigt för oss att våra ledare har rätt matchning till programmet. Genom skriftlig ansökan och urvalsdagar letar vi efter dina styrkor. Blir du utvald, lita på att du har vad som krävs för att göra skillnad.

Läs mer om rekryteringsprocessen

Rekryteringsprocessen

Under rekryteringsprocessen letar vi efter rätt personer till vårt program, en korrekt matchning. Vår rekryteringsprocess är uppdelad i flera moment där vi lär känna dig bättre. Hela vägen från ansökan till placering har du kontakt med vårt rekryteringsteam som ser till att du får chans att visa dina bästa sidor.

  • Ansökan del 1

  • Ansökan del 2

  • Urvalscenter

  • Placering

  • Sommarinstitut

Den skriftliga ansökan

Det första steget i processen är en skriftlig ansökan. Vi samlar in information om din akademiska bakgrund och försöker lära känna dig bättre.

Skicka in din ansökan

Urvalsdagen

Om vi ser en matchning i din ansökan bjuds du in till en urvalsdag. Där testar och intervjuar vi dig under en halvdag för att hitta dina styrkor. Dessa matchas mot de kompetenser vi ser som grund för framgång i programmet.

Läs mer om rekrytering

Erbjudande och placering

Om du blivit erbjuden en plats i ledarskapsprogrammet och svarar ja påbörjar vi direkt arbetet med att hitta den skola du ska arbeta på under programmets två år.

Läs mer om placering

Kompletterande pedagogiska studier (KPU)

Som en del i programmet läser du en kompletterande pedagogisk utbildning. Den är en specialutformad KPU som handhålls av Luleå tekniska universitet, Högskolan i Halmstad och Karlstad Universitet. Studierna är huvudsakligen på distans & kombineras med arbetet i kassrummet.

Studierna kan stundvis vara krävande men ger en bredare förståelse för det arbete du utför i klassrummet. Efter ledarskapsprogrammets två år kommer du kliva in i vårt alumninätverk som behörig lärare och som en skicklig ledare.

Skicka in din ansökan


Rekryteringen inför 2018 års omgång av ledarskapsprogrammet har börjat, skicka in din ansökan och börja din ledarskapsresa!

Är du inte helt redo att ansöka än? Ingen fara, skicka gärna in en intresseanmälan så håller vi kontakten med dig och ser till att du får all information du behöver! Skicka din intresseanmälan

 

Våra rekryteringspartners

Womengineer är en ideell organisation som arbetar för ökad jämställdhet på tekniska högskolor och för att på så vis bidra till en ökad välfärd i Sverige. Precis som vi, drivs dem av jämställdhet och en likvärdig utbildning för alla!

CareerBuilder är en av Sveriges och världens största aktörer inom segmentet internetbaserad rekrytering och hjälper oss att hitta fler skickliga ledare till klassrummen!

Vårt rekryteringsteam


Har du frågor gällande rekrytering eller programmet i sig? Tveka inte på att höra av dig till oss i rekryteringsteamet, vi är kunniga och svarar mer än gärna på alla dina frågor.

Erik Dahlman

Ansvarig Rekrytering & Urval

erik.dahlman@teachforsweden.se

+46 73 391 14 28

Cecilia Wilander

Cecilia Wilander

Urval & Rekrytering

cecilia.wilander@teachforsweden.se

+46 70 872 41 56

Petter Hägg

Kommunikation & Rekrytering

petter.hagg@teachforsweden.se

+46 72 151 36 27