Din chans att göra skillnad, varje dag!

Lämna en intresseanmälan och håll dig uppdaterad inför hösten  rekryteringsomgång

Intresseanmälan

Vad är ledarskapsprogrammet?


 Ledarskapsprogrammet är en resa, din resa. Den ger dig en fantastisk möjlighet att utveckla ditt ledarskap, få en lärarexamen och göra skillnad där du behövs mest. Ledarskapsprogrammet utgör kärnan i vår verksamhet och samlar talanger från olika bakgrunder som alla enas om att alla barn kan!

Vad erbjuder vi?

Ett tvåårigt engagemang där du får möjlighet att vara med och göra skillnad i svensk skola. Programmet hjälper dig att bli en effektiv lärare och inspirerande ledare. I klassrummet kommer du arbeta i en komplex miljö som kräver snabba beslut och stort ansvar. Genom hela programmet har du en coach som utmanar dig i din utveckling både som ledare och lärare.

Programmets upplägg ger dig en chans att utöva ledarskap varje dag. Kombinationen mellan praktiskt arbete och akademiska studier ger en bred grund för ditt ledarskap och framförallt en unik erfarenhet.

Jobba med ett tydligt syfte

Vi är övertygade om att alla barn kan! Oavsett socioekonomisk bakgrund eller geografisk hemvist ska alla barn ha möjlighet att lyckas i skolan. Vi arbetar för en likvärdig skola genom ledarskap och samverkan. Vi tror på handlingskraftigt ledarskap och att vi måste göra skillnad nu, barnen kan inte vänta!

Tillsammans med oss kommer du bidra till att fler elever når målen i skolan och kan fullfölja sina drömmar. Som ledare kommer du göra skillnad både på kort och lång sikt. Som ledare i programmet gör du skillnad i klassrummet från dag ett. Vid programmets slut träder du in i vårt alumninätverk där du fortsätter göra skillnad, antingen i skolans värld eller i en roll i näringslivet.

Är du behörig?

Vi får alltid många frågor om behörighet och hur du lättast vet om du är behörig. Du behöver universitetsstudier om minst 90 hp inom ett huvudämne, inklusive ett självständigt arbete om minst 15 hp (exempelvis en c-uppsats). Läs gärna mer om behörighet och kika på ämnesmatrisen för att enklare kunna utvärdera dina studier.

Läs mer om behörighet

Vår kravprofil

Vi letar efter dig som har en orubblig övertygelse att alla barn kan. Vi vet att vårt ledarskapsprogram är en utmaning som kräver både mod och GRIT. Din förmåga att snabbt bygga förtroende och skapa ett tryggt arbetsklimat där det bästa hos varje elev kommer fram behöver vara något utöver det vanliga. Din självinsikt och vilja att lära i varje situation kommer vara avgörande för matchningen till vårt program.

Läs mer om vår kravprofil

Vår rekrytering

Våra ledare är handplockade genom en gedigen rekryteringsprocess i flera steg. Det råder inga tvivel om att programmet är krävande varför det är viktigt för oss att våra ledare har rätt matchning till programmet. Genom skriftlig ansökan och urvalsdagar letar vi efter dina styrkor. Blir du utvald, lita på att du har vad som krävs för att göra skillnad.

Läs mer om rekryteringsprocessen

Rekryteringsprocessen

Under rekryteringsprocessen letar vi efter rätt matchning mot ledarskapsprogrammet. Processen är uppdelad i flera moment där vi lär känna dig. Hela vägen från ansökan till erbjudande har du kontakt med vårt rekryteringsteam som ser till att du får chans att visa dina bästa sidor.

  • Intresseanmälan

  • Ansökan del 1

  • Ansökan del 2

  • Urvalsdag

  • Erbjudande

Ansökan

Det första steget i processen är en skriftlig ansökan. Vi samlar in information om din akademiska bakgrund och för att lära känna dig. Ansökan är öppen 1 november till 28 februari. Lämna gärna en intresseanmälan så håller vi dig uppdaterad.

Intresseanmälan

Urvalsdagen

Om vi ser en matchning i din ansökan bjuds du in till en urvalsdag. Under en halvdag deltar du i olika övningar där vi letar efter styrkor och egenskaper som vi vet behövs i ledarskaps-programmet. Inbjudan till urvalsdagarna sker löpande.

Läs mer om rekrytering

Erbjudande

Vi har högt söktryck och ett noggrannt urval till platserna i programmet. Om du matchar vårt ledarskapsprogram utifrån urvalstesterna och bedöms ämnesbehörig av lärosätet erbjuder vi dig en plats i programmet.

Läs mer om erbjudande

Två år i ledarskapsprogrammet

Anställning på en skola

I ledarskapsprogrammet anställs du 100 % på en skola, du jobbar 80 % som lärare och får 20 % betald studietid. Det innebär att du undervisar 4 dagar i veckan och har en dag för studier.

Du kommer att arbeta på en åk 7-9 skola med utmaningar gällande måluppfyllelsen. TFS:are finns främst på skolor i och omkring Stockholm, Göteborg och Malmö. Det finns ett begränsat antal platser där du kan arbeta på en skola utanför de tre huvudregionerna med upplägget TFS-distans.

Kompletterande pedagogiska studier (KPU)

Du läser en kompletterande pedagogisk utbildning. Den är en specialutformad KPU som handhålls av Luleå tekniska universitet, Högskolan i Halmstad och Karlstad universitet. Studierna är huvudsakligen på distans och kombineras med arbetet i kassrummet.

Du läser 90 hp under programmet vilket innebär en hög studietakt. Efter ledarskapsprogrammets två år kliver du in i vårt alumninätverk som behörig lärare och skicklig ledare.

Skicka in en intresseanmälan


Jakten på Cohort 19 har börjat – gör en intresseanmälan!

Ansökan är öppen 1 november till 28 februari

 

Våra rekryteringspartners

Womengineer är en ideell organisation som arbetar för ökad jämställdhet på tekniska högskolor och för att på så vis bidra till en ökad välfärd i Sverige. Precis som vi, drivs dem av jämställdhet och en likvärdig utbildning för alla!

CareerBuilder är en av Sveriges och världens största aktörer inom segmentet internetbaserad rekrytering och hjälper oss att hitta fler skickliga ledare till klassrummen!

Vårt rekryteringsteam


Har du frågor gällande rekrytering eller programmet i sig? Tveka inte på att höra av dig till oss i rekryteringsteamet, vi är kunniga och svarar mer än gärna på alla dina frågor.

Erik Dahlman

Ansvarig Rekrytering & Urval

erik.dahlman@teachforsweden.se

+46 73 391 14 28

Jacob Larsson

Rekrytering & Urval

jacob.larsson@teachforsweden.se

+46 70 872 41 56

Malin Fridholm

Rekrytering & Urval

malin.fridholm@teachforsweden.se

+46 73 150 26 60