Din chans att göra skillnad, varje dag!

Ta första steget

Vårt ledarskapsprogram


Vi söker modiga ledare som är övertygade om att alla barn kan

Är du en av dem?


Vi söker dig som är nyutexaminerad eller yrkesverksam med akademiska förkunskaper inom naturvetenskapliga ämnen eller språk!

Vi erbjuder ett två år långt ledarskapsprogram där du från dag ett arbetar på en skola där behovet av tydliga och modiga ledare är störst, samtidigt som du läser en kompletterande pedagogisk utbildning på distans för att bli utbildad lärare.

Vill du vara med och bidra i arbetet för en likvärdig skola där alla barn, oavsett bakgrund, ges möjlighet att välja sin framtid? I så fall ska du söka till Teach for Swedens ledarskapsprogram. För närvarande har vi ingen aktiv rekryteringsomgång men du kan lämna en intresseanmälan för att hålla dig uppdaterad!

Är du behörig till programmet?

Vi får alltid många frågor kring behörighet och hur en lättast kan räkna ut sin behörighet till ledarskapsprogrammet. För behörighet behöver du universitetsstudier om minst 90 hp inom ett huvudämne, inklusive ett självständigt arbete om minst 15 hp (exempelvis en c-uppsats). Läs mer om behörighet och kika på ämnesmatrisen för att enklare kunna utvärdera dina studier.

Läs mer om behörighet

Vägen från ingenjör till ledarskap!

”Jag trivs verkligen fantastiskt bra och känner att jag gör skillnad varje dag”

Olle gick en ingenjörsutbildning via Chalmers och klev förra året på programmet som en av de 41 ledarna i Cohort 16 och arbetar idag på en skolan i Göteborg. Läs en intervju med Olle i CareerBuilders blogg:

Läs om Olles resa

Rekryteringsprocessen

  • Ansökan del 1

  • Ansökan del 2

  • Urvalscenter

  • Placering

  • Sommarinstitut

Den skriftliga ansökan

Det första steget i resan till vårt program består av två delar. Vi samlar in information om din akademiska bakgrund och försöker lära känna dig bättre.

Ansökan öppnar i november 2017!

Skicka in intresseanmälan

Urvalsdagen

Om vi ser en matchning mot vårt program i ansökan bjuds du in till en urvalsdag. Där testas och intervjuas du under en halvdag för att hitta dina styrkor utefter 5 huvudsakliga kompetenser.

Läs mer om rekrytering

Erbjudande och placering

Om du får ett erbjudande till att börja ledarskapsprogrammet och svarar ja påbörjar vi direkt placeringsarbetet för att hitta din skola innan programmet börjar med sommarinstitutet.

Läs mer om placering

Vad är ledarskapsprogrammet?


Ledarskapsprogrammet är kärnan i vår verksamhet, där gör våra ledare skillnad varje dag i sina klassrum. Programmet ger dig en fantastisk möjlighet att utveckla ditt ledarskap, bli lärare och göra skillnad.

Vad erbjuder vi?

Vi erbjuder ett tvåårigt ledarskapsprogram, inom vilket du kommer att arbeta som lärare i en skola med tuffa utmaningar samtidigt som du läser in din lärarexamen på distans och får en unik ledarskapsutbildning. Lärarutbildningen är en särskilt anpassad kompletterande pedagogisk utbildning (KPU) som Karlstad Universitet, Högskolan i Halmstad och Luleå Tekniska Universitet ansvarar för.

Utbildningen benämns Verksamhetsintegrerat Ämneslärarprogram med inriktning åk 7 – 9 (VÄP) Genom hela programmet har vi coacher som stöttar dig i din utveckling både som ledare och lärare. Under det andra året breddas perspektivet mot ledarskap i en vidare bemärkelse och tillsammans med en chef/ledare hos något av våra partnerföretag deltar du i ett ömsesidigt mentorskapsprogram med ledarskap som tema.

Jobba med ett tydligt syfte

Vi är övertygade om att alla barn kan! Oavsett socioekonomisk bakgrund eller geografisk hemvist ska alla barn ha möjlighet att lyckas i skolan. Vi arbetar för en likvärdig skola genom ledarskap och samverkan – för att alla barn kan. Vi tror på handlingskraftigt ledarskap och att vi måste göra skillnad nu, barnen kan inte vänta!

Tillsammans med oss är det just den visionen du kommer att bidra till. Du kommer att göra skillnad både på kort och lång sikt – direkt i klassrummet där du utvecklar ditt ledarskap genom lärarskap och sen vidare som alumn där du fortsätter att göra skillnad i skolans värld eller i en ledarroll i näringslivet.

Lämna en intresseanmälan


Rekryteringen inför 2017 års omgång av ledarskapsprogrammet är avslutad men du kan lämna en intresseanmälan och hålla dig uppdaterad om framtida rekryteringar!

 

Vårt rekryteringsteam


Har du frågor gällande rekrytering eller programmet i sig? Tveka inte på att höra av dig till oss i rekryteringsteamet, vi är kunniga och svarar mer än gärna på alla dina frågor.

Åsa Jakobsson

Ansvarig placering

asa.jakobsson@teachforsweden.se

+46 70 985 05 95

Cecilia Wilander

Cecilia Wilander

Urval & Rekrytering

cecilia.wilander@teachforsweden.se

+46 70 872 41 56

Petter Hägg

Kommunikation & Rekrytering

petter.hagg@teachforsweden.se

+46 72 151 36 27

Jacob Sundström

Placering & Rekrytering

jacob.sundstrom@teachforsweden.se

+46 73 385 72 22

Våra rekryteringspartners

Womengineer är en ideell organisation som arbetar för ökad jämställdhet på tekniska högskolor och för att på så vis bidra till en ökad välfärd i Sverige. Precis som vi, drivs dem av jämställdhet och en likvärdig utbildning för alla!

CareerBuilder är en av Sveriges och världens största aktörer inom segmentet internetbaserad rekrytering och hjälper oss att hitta fler skickliga ledare till klassrummen!