Vem söker vi?

Och varför vi vill rekrytera dig!

Vår kravprofil


Vi är övertygade om att drivna ledare i klassrummet är en förutsättning för att alla barn, oavsett bakgrund, ska ges möjlighet att få en likvärdig utbildning.

Vi letar efter dig som har en orubblig övertygelse att alla barn kan och att skolan är en av grundpelarna i ett jämlikt demokratiskt samhälle. Vi vet att vårt ledarskapsprogram är en utmaning som kräver både mod och GRIT. Din förmåga att snabbt bygga förtroende och skapa ett tryggt arbetsklimat där det bästa hos varje elev kommer fram behöver vara något utöver det vanliga. Din självinsikt och vilja att lära i varje situation kommer vara avgörande för matchningen till vårt program.

Vad tittar vi på i vår urvalsprocess?

Vi har en gedigen rekryteringsprocess som letar efter dina styrkor. Rekryteringen är uppdelad i flera olika moment, det första en skriftlig ansökan. Ser vi en matchning i ansökan blir du kallad till en urvalsdag. Där testas du i en rad olika moment och får visa vad du går för. Våra rekryterare följer dig från ansökan hela vägen fram till ett erbjudande och ser till att du har allt du behöver för att visa dina bästa sidor.

Vi brukar säga att vi alltid letar rätt och aldrig fel och vi vill lära känna just dig. Konkurrensen är hård och ingen ledare är den andra lik – därför vill vi att du ska vara dig själv. Vill du veta mer om hur vi rekryterar? Läs vidare

Social kompetens

Är du en relationsbyggare? Oavsett om det är i mötet med elever, föräldrar eller kollegor behöver du kunna läsa av en situation och anpassa din kommunikation därefter.

Målmedvetenhet

Du behöver kunna arbeta långsiktigt och fokuserat mot ett uppsatt mål med bibehållen positiv inställning. Målmedvetenheten kommer att hjälpa dig att kämpa även när programmet är tufft.

Lösningsfokus

Du kommer dagligen stöta på oförutsedda situationer och behöver snabbt komma med kreativa och innovativa lösningar. Med lösningsfokus har du ett förhållningssätt där alla hinder är möjligheter att lära.

Självinsikt

Programmet ställer höga krav på din självinsikt och förmåga att reflektera. Du behöver kunna reflektera över och förstå konsekvenserna av ditt eget agerande samt hur det påverkar andra.

Vad mer letar vi efter?

Vad krävs utöver rätt matchning?

Akademiska meriter – För att du ska bli behörig lärare efter dina två år i vårt ledarskapsprogram innehåller det en kompletterande pedagogisk utbildning (KPU). Har du studerat utomlands kan du behöva validera din utbildning hos Universitets- och högskolerådet (UHR). Du behöver även uppfylla grundläggande krav för studier på svenska på svenskt universitet.

Läs mer om behörighet

 

Är du rätt person för vårt program?

Rekryteringsomgången för 2019 är nu öppen. Ansök redan idag eller lämna en intresseanmälan för att hålla dig uppdaterad.