Tips och tricks för din ansökan

Vad gör en bra ansökan?

En ansökan till ledarskapsprogrammet börjar med det skriftliga momentet. I två delar får du berätta mer om dig själv, dina värderingar och dina akdemiska meriter.

Jacob delar sina favoritdelar med läraryrket:

Petter delar sina bästa tips inför ansökan:

Jonas berättar om sin resa i programmet:

Viktigt i ansökan – behörigheten

För att vara behörig till VÄPen, som är en obligatorisk del av ledarskapsprogrammet, behöver du uppfylla följande akademiska krav:

  • Universitetsstudier med ämnesinriktning mot matematik, teknik, fysik, kemi, biologi, svenska, spanska eller engelska
  • Minst 90 hp inom ditt huvudämne inklusive ett självständigt arbete i samma ämne
Läs mer

Vad ska du tänka på inför en urvalsdag?

Urvalsdagen är ett av de viktigaste momenten i vår rekryteringsprocess och är din chans att visa vad du går för. Totalt spenderar du en halvdag med oss och genomför moment som intervju, gruppövning och testlektion.

Hur gör du din bästa urvalsdag i tre steg?

1. Var dig själv

Blir du inbjuden till en urvalsdag så är det för att vi är intresserad av just din profil. Genom att vara dig själv ger du oss en ärlig chans att hitta just dina styrkor inför programmet.

2. Ladda batterierna

Urvalsdagen består av 4 intensiva timmar och kommer att kräva en prestation. Kom laddad, förberedd och redo för häftiga möten och roliga utmaningar så kommer du ha en grym dag.

3. Ha kul

Urvalsdagen ska vara en trevlig upplevelse. Vi är där för att hitta dina styrkor, vi letar rätt aldrig fel. Det kan vara nervöst inför urvalsdagen, men se det som en rolig utmaning och ha kul!

Är du sugen på att börja din resa mot ledarskap och ett meningsfullt arbete?

Rekryteringen av cohort 18 är avslutad och vi tar inte längre mot några ansökningar! Lämna en intresseanmälan för att hålla dig uppdaterad om framtida rekryteringsomgångar.