Gruppbild från sommarinstitutet 2017

Vår bästa julklapp – modiga ledare som gör skillnad

De som sökte tidigt till Teach for Sweden’s ledarskapsprogram har nu fått sin julklapp och erbjudits de första platserna.

Antalet sökande till programmet har hittills ökat med över 15%. Det är glädjande att så många vill utveckla sitt ledarskap i skolan och samtidigt komplettera sin utbildning med en lärarexamen. Men framförallt är det glädjande att så många vill göra det möjligt för att fler högstadieelever skall kunna förverkliga sina drömmar. Rekryteringen är dock långt ifrån över och sista ansökningsdag är först sista februari!

Inom fem år behövs mer än 77 000 nya lärare enligt Skolverket senaste prognos. Samtidigt självdör högstadielärarutbildningarna runt om i landet eftersom för få vill utbilda sig till högstadielärare. 2017 kunde 17.5% av niorna, drygt 800 hela klasser, inte söka in till gymnasiet på grund av att de saknade betyg. Det är oacceptabelt.

Det är alltså inte bara de sökande som fått en fin julklapp i år utan även våra skolor och eleverna. En julklapp i form av skickliga ledare som under 2018 kommer ta sig an utmaningen och göra skillnad.

I vårt program får skickliga ledare en unik möjlighet att utveckla sitt ledarskap och utbilda sig till lärare samtidigt som de arbetar på skolor med störst behov. Sedan 2013 har fler än 1500 personer sökt att till programmet. 170 stycken personer har gått eller går programmet. Det innebär att drygt 10 000 elever på skolor med stora behov och utmaningar har fått möta dessa ledare. I och med det är Teach for Sweden en av de aktörer som tillhandahåller flest högstadielärare i matematik, NO och teknik i hela Sverige. 

Vill du vara med och göra skillnad?

Läs mer om vårt ledarskapsprogram och skicka in din ansökan här