Beijer Alma ny partner till Teach for Sweden

Beijer Alma är en internationell industrigrupp, som arbetar på mer än 60 marknader, med inriktning på komponenttillverkning och industrihandel. Verksamheten bedrivs i dotterbolagen Lesjöfors, Habia Cable och Beijer Teach

-Teach for Sweden och Beijer Alma har haft en bra dialog om svensk utbildning och industri. Det har funnits flera gemensamma beröringspunkter och vi har kunna konkretisera detta i ett partnerskap, berättar Mattias Svensson ansvarig för finansiering och partnerskap.

Teach for Sweden är mitt uppe i sin kandidatrekrytering för start höstterminen 2015. Man letar framförallt efter kandidater med inriktning mot Ma, NO och teknik – där också lärarbristen är som störst. Sedan starten 2013 har man placerat 35 kandidater i Stockholm, Göteborg och Malmöregionen

-För Beijer Alma är sambandet mellan en likvärdig skola och svensk fortsatta konkurrenskraft tydlig. Som en global industrigrupp vill vi gärna vara med och bidra, via Teach for Swedens arbete, till att fler framtida ledare blir lärare, säger Bertil Persson koncernchef på Bejier Alma.

Idag går det ut över 11 000 elever från nian som inte erhållit gymnasiebehörighet. Hårdas drabbas de eleverna som kanske inte har möjlighet att få stöd hemma. Det finns många lärare i dag som gör ett enormt viktigt arbete men vi behöver fler. Genom att rekrytera framtidens ledare och placera dem i klassrummen vill vi bidra till att fler elever ska nå målen och få gymnasiebehörighet säger Ida Karlberg Gidlund verksamhetschef på Teach for Sweden. Genom Beijer Almas samhällsengagemang och stöd kan vi fortsätta utveckla vårt arbete.

Läs mer om Beijer Alma på deras hemsida