Följ med oss på resan mot en likvärdig skola

Nu är  ansökan till Ledarskapsprogrammet 2019 öppen. Ansök redan idag och ta första steget mot ditt livs utmaning.

Vi söker modiga ledare som är övertygade om att alla barn kan

Är du en av dem?


Vi söker dig som är nyutexaminerad eller yrkesverksam akademiker och redo att göra skillnad. Under ett två år långt program kommer du att utmanas och få axla ett stort ansvar.

Genom arbete i ett klassrum får du en unik ledarerfarenhet där du tvingas vara kreativ och lösningsorienterad. Du kommer att placeras på en skola i årskurs 7-9 där du tar fullt ansvar som lärare. På skolan har du en heltidstjänst med betald studietid för programmets akademiska studier.

Vill du vara med och bidra till att alla barn kan välja sin egen framtid? Vårt ledarskapsprogram är vägen för dig att både bli en skicklig ledare och inspirerande lärare.


 

Vårt ledarskapsprogram

Ledarskapsprogrammet ger dig en möjlighet att få göra skillnad i klassrummet varje dag samtidigt som du utvecklar dig själv. Programmet består av teoretiska studier, praktiskt arbete och utveckling av förmågor som kommer till nytta i din karriär.

studier

Studier

 • Självstudier och observationsbesök innan programstart
 • Sommarinstitut i Trosa med intensivkurser för att förbereda inför start i klassrummet
 • Pedagogiska studier på distans under programmets 2 år via utvalda lärosäten

ledarskapsprogrammet

Ledarskapsutveckling

 • Utmanande roll med stort ansvar från dag ett
 • Löpande personlig coachning och workshops för att utveckla praktiska verktyg
 • Mentorskapsutbyte med ledare från näringslivet
 • En tjänst med heltidslön som möjliggör kombination av studier och arbete

examen

Efter programmet

 • En lärarexamen och en unik erfarenhet
 • Ett nätverk inom både offentlig och privat sektor
 • Möjlighet att fortsätta att göra skillnad i skolans värld eller i en ledarroll i näringslivet som ambassadör för barnen, skolan och samhället i stort

Ledarskapsresan hos Teach for Sweden

Det viktigaste att veta om ledarskapsresan är att det är DIN resa. Ledarskapsprogrammet är uppbyggt för att göra dig till en skicklig ledare och en inspirerande förebild. Du kommer bygga förmågor som hjälper dig och dina elever att nå längre. Genom vår rekryteringsprocess vet vi att du har vad som krävs och i en noggrann placering letar vi efter skolan där du gör störst skillnad.

Innan programstart deltar du i ett kort sommarinstitut; två veckors intensivkurser för att göra dig day one ready. När programmet väl börjar är du redo för arbetet i klassrummet, med en tjänst omfattande 100 % har du 80 % tjänstgöring och 20 % betald studietid. I programmet kommer du få daglig träning i ledarskap och med stöd av våra coacher ett skräddarsytt program. Allt detta ger dig en unik erfarenhet och förbereder dig för att göra fortsatt skillnad i vårt alumninätverk.


 

 • Rekrytering

 • Placering

 • Sommarinstitut

 • 2 år i klassrummet

 • Alumni

Under två år kommer jag jobba med utveckling. Av mig själv, mina elever och mina ämnen. För vad är lärarskapet om inte en långsiktig investering i utveckling och framtida kompetens?

– Ulrika Larsson, cohort 17

Läs hela Ulrikas inlägg

Jag trivs verkligen fantastiskt bra och känner att jag gör skillnad varje dag, även om jag inte är behörig och färdigutbildad. Det är en fröjd att få komma till skolan och jag får jobba med trevliga, seriösa lärare, kollegor och rektorer som känns som något utöver det vanliga.

 – Olle Levin, cohort 16

Läs hela intervjun med Olle

Jag tycker det är fantastiskt att se när någon lär sig något nytt. Det är en härlig känsla att kunna väcka ett intresse och skapa ett engagemang. Jag vill bidra till att öka intresset för naturvetenskap och matematik för att jag vet att Sverige behöver fler duktiga ingenjörer

 – Sara Wennberg, cohort 16

Läs hela intervjun med Sara

Är du redo att göra skillnad? 

Nu fortsätter vår jakt på nästa generation TFS:are. Ansök nu eller skicka in en intresseanmälan och håll dig uppdaterad inför framtida rekryteringsomgångar.