Det känns att det är på riktigt och att det finns en stor meningsfullhet

Hur kommer det sig att personer från helt andra karriärer väljer att byta bana och kliva på Teach for Sweden’s ledarskapsprogram? Och hur är det egentligen att stå i klassrummet?

Vi fick möjligheten att ställa några frågor till Christian som gör sitt första år på Teach for Sweden’s ledarskapsprogram. Innan han klev på programmet jobbade han på kärnkraftverket Ringhals i 12 år och innan dess inom fordonsindustrin. Idag gör han skillnad som matte- och NOlärare på en skola utanför Varberg. Ta del av intervjun nedan:

Beskriv din resa med Teach for Sweden i ett ord:
– Meningsfullhet.

En viktig lärdom som du redan fått med dig:
– Det går att lägga hur mycket tid som helst på lektionsplanering. Någonstans får man dra gränsen och komma ihåg att det viktigaste är att vara en trygg punkt i ungdomarnas liv genom att dyka upp varje dag och vara en god människa och ledare.

Vad är det bästa med att gå Teach for Sweden’s ledarskapsprogram?
– Dels att träffa alla modiga personer som tagit steget och dels att ha organisationen i ryggen.

Hur känns det att vara ute i skolan?
– Det känns att det är på riktigt och att det finns en stor meningsfullhet.

Vad skulle du säga till någon som överväger att söka programmet?
– Kör. Jag driver en blogg som heter ”Se Vilja Våga” (seviljavaga.se) där temat är att följa sitt hjärta och bli den man innerst inne är. Det vore hemskt att sitta på ålderdomshemmet och ångra att du inte tog steget.

Varför valde du Teach for Sweden och inte ett annat program eller KPU?
– För att man direkt kommer in i hetluften. Det är tufft men mycket lärorikt. Inte minst tack vare alla hjälpsamma kollegor. Möjligheten att jobba med lön och studera samtidigt gör det till ett attraktivt paket som är en förutsättning för många som är mitt i livet.

 

Vill du göra skillnad precis som Christian? Läs mer om Teach for Sweden’s ledarskapsprogram här!