Kajsa vill göra skillnad i klassrummet

Programdeltagaren Kajsa de Mello jobbar idag på Torslandaskolan och går andra året i vårt ledarskapsprogram. Hon blev nyligen intervjuad av Torslanda-Öckerötidningen om sitt val att skola om sig till lärare.

Det handlar mycket om ledarskap i skolan också. Tidigare var jag chef för 30 ingenjörer, nu står jag inför 25 elever i ett klassrum. Det är så roligt att arbeta med ungdomar. De är så snabba och flexibla, och som lärare känner jag att man kan göra skillnad.

Kajsa är i grunden ingenjör och innan hon klev på ledarskapsprogrammet arbetade hon som konstruktionschef på företaget Caterpillar. Idag undervisar hon i matematik, NO och teknik på högstadiet. Tanken att bli lärare hade länge funnits även om hon trivts bra på sina tidigare jobb. Så här säger hon om vägen till klassrummet:

Det var tuffa test för att bli antagen till programmet, och det var riktigt kul att klara av dem. Jag har tänkt på det här att omskola mig till lärare i ungefär tio år. Det har legat och gnagt i bakhuvudet, även om jag alltid har trivts på mina andra jobb vilket innefattar 25 år i olika ingenjörsyrken

Ta del av hela intervjun med Kajsa här!

Vill du också gå vårt ledarskapsprogram och arbeta som lärare?
Läs mer om ledarskapsprogrammet och gör en intresseanmälan här!