Lauresha bytte labbet mot klassrummet – ”Kärleken för lärandet släcktes aldrig”

Kärleken för lärandet har vår programdeltagare, Lauresha Gashi Krasniqi, burit med sig sedan länge. Genom en kollega från jobbet fick hon tips om ledarskapsprogrammet, En perfekt möjligheten för henne att äntligen byta till sitt drömyrke.

– Det var speciellt när jag kunde få vissa elever att förstå något som de aldrig hade förstått tidigare. Det brann inuti mig och jag tänkte wow, detta är min grej. Jag kände det redan från första dagen jag började jobba som vikarie att det är här jag kan göra skillnad. Man får så mycket kärlek från eleverna, och det ger mig ännu mer vilja och hopp om att bli en ännu bättre lärare och att göra ännu mer nytta och förändring. Jag kan vara en del av dessa barns framgång, säger Lauresha.

Lauresha fick en plats i programmet 2019, men på grund av olika omständigheter var det först 2022 som hon faktiskt kunde påbörja utbildningen. Under tiden läste hon upp några kurser, men tvekade aldrig på att ledarskapsprogrammet var rätt för henne. Hon ville göra skillnad för eleverna i skolan.

– Jag minns från min egen tid på skolan hur stor skillnad en bra eller mindre bra lärare kan göra. Jag hade massa olika lärare, men när en lärare trodde på mig så blev jag mer motiverad att plugga och göra bättre ifrån mig. Jag ville inte göra den läraren besviken. Nu är jag lärare och kan göra samma förändring för eleverna i skolan idag, forsätter Lauresha.

Det har varit en intensiv utbildning med en kombination av mycket arbete, studier och familj. Men hon känner att hon klarat arbetsbelastningen och med stöd från ledarutvecklare och kollegorna på skola så har hon utvecklats i ett snabbt tempo.

– Annika Enander (ledarutvecklare), har hjälp mig på traven hur jag kan tänka och prioritera. Hon har gett mig tips och råd kring att jobba på skola och bygga relationer med elverna. Jag har också väldigt bra kollegor som jag alltid kan fråga om hjälp, det är verkligen som en familj här, avslutar Lauresha.

Vill du också göra skillnad i klassrummet och påverka elevernas framtid?

Gör en intresseanmälan här