Bild på Malmö

Malmö stad förlänger samarbete

Sedan 2014 har Malmö stad varit en av våra 26 partnerkommuner. Nu förlänger vi samarbetet för att gemensamt hitta fler nya lärare till stadens högstadieskolor.

– Vi är väldigt glada att Malmö stad valt att förlänga samarbetet, då vi ser att det finns ett stort intresse i Malmöregionen att ta steget in i läraryrket. Genom samarbetet skapar Malmö goda förutsättningar att ta det klivet, säger Magnus Hirschfeldt, ansvarig för anställning och kommunsamarbeten på Teach for Sweden.

Samarbetet innebär bland annat möjligheten för Malmö att anställa programdeltagare från vårt ledarskapsprogram som lärare på en skola med stort behov. Sedan 2014 har över 50 nya lärare anställts i staden på detta sätt.

– Vårt samarbete med Teach for Sweden sedan flera år tillbaka fungerar utmärkt. För oss var det en självklarhet att förlänga samarbetet, då vi delar samma vision om en likvärdig skola och tillsammans bidrar till att Malmös elever får fler legitimerade lärare. Detta är en viktig pusselbit i grundskoleförvaltningens strategiska arbete benämnt Varje elevs bästa skola, säger Martin Strand, Enhetschef Kompetensförsörjningsenheten i Malmö stad.

Vill du arbeta som lärare i Malmö? Fyll i din ansökan här eller gör en intresseanmälanHär kan du läsa mer om vilka andra kommuner och huvudmän vi samarbetar med.