Gruppbild från sommarinstitutet 2017

Rekryteringen av cohort 18 har börjat!

Idag startar vi rekryteringen av vår sjätte grupp ledare, cohort 18. Nu söker vi 75 ledare som ska ansluta sig till de över 150 som går och har gått vårt program. 

Vi är på jakt efter 75 modiga ledare som ska utforma vår Cohort 18. Vår rekryteringsperiod sträcker sig från november hela vägen fram till sista februari. Som bekant så består vår rekryteringsprocess av ett antal olika steg. Du kommer att genomföra en online-ansökan i två delar, en urvalsdag och en förhandsgranskning av akademiska meriter. Läs gärna vår genomgång av rekryteringsprocessen och våra bästa tips för din ansökan och urvalsdag!

Nytt för i år är att vi kommer ha löpande Urvalsdagar under hela rekryteringsperioden. Det innebär att en snabbare ansökan kommer leda till snabbare återkoppling och en möjlighet att delta på våra första urvalsdagar. Den första sker redan 17/11. Så vill du ha en snabbare återkoppling på din ansökan och urvalsdag så skicka in din ansökan så fort som möjligt.

Nu utökar vi rekryteringsämnena

Behovet är stort i alla ämnen – därför kommer vi i år att rekrytera inom fler ämnen än Matematik, NO, teknik och språk. Som bekant är ett av våra antagningskrav är att du behöver vara behörig till den kompletterande pedagogiska utbildningen som ingår i ledarskapsprogrammet. Lärosätenas behörighetskrav till den pedagogiska utbildning är att du behöver minst 90 hp inom ett undervisningsämne. Det är den akademiska behörigheten som också ligger till grund för din lärarbehörighet när du tar examen från vårt program.

Nytt för i år är alltså ett helt nytt ämnesområde, samhällsvetenskap. Det betyder att du som läst samhällsvetenskap, historia, geografi eller religion nu kan ha en matchning till vårt program. Vi ser fram emot att kunna ta emot ansökningar från fler modiga ledare som vill vara med och göra skillnad för barnen i klassrummet genom våra utökade antagningsämnen. Du kan söka till programmet med en utbildning inom följande ämnen: matematik, teknik, fysik, biologi, kemi, svenska, engelska, spanska, franska, tyska, samhällskunskap, religion, historia och geografi.

Vill du veta mer om våra antagningskrav och läsa mer om behörighet finns det massor av information på vår behörighetssida.

Nya spännande placeringsmöjligheter – TFS-distans

Idag finns det över 100 TFS-ledare i klassrum runt omkring i Sverige. När vi adderar de alumner som jobbar kvar i skolan når de tillsammans över 12 000 barn! Vi fortsätter placera ledare i våra fyra huvudregioner; syd, öst, väst och norr. Där har vi etablerat samarbeten med kommuner, stadsdelar och friskolekoncerner. Våra regioner fortsätter att växa och vi kommer att kombinera nya partners med etablerade som vill fortsätta att ta emot våra ledare.

Vi vill dock att ännu fler barn ska få möjlighet att träffa ämneskunniga, engagerade och noggrant utvalda ledare i klassrummet. Vilket är varför vi även vill kunna ta emot sökande bosatta utanför huvudregionerna. Detta nya upplägg har vi valt att kalla TFS-distans. Som TFS-ledare i upplägget TFS-distans kommer du få ta ett större ansvar i placeringsarbetet och ha en distansbaserad coachning. Förra året hade vi möjlighet att erbjuda denna variant till fem ledare och kommer att fortsätta erbjuda detta alternativ för cohort 18.

Läs mer om hur vi jobbar med placering och om våra placeringspartners.

Skicka in din ansökan och bli en del av cohort 18

Känner du att du har vad som krävs för att bli en del av cohort 18? Då ska du självklart skicka in en ansökan till ledarskapsprogrammet. Självklart är också vårt rekryteringsteam redo att svara på dina frågor gällande ansökan. Klicka här för att komma till ansökans första del

Är du inte redo för ansökan riktigt än? Då kan det vara läge att skicka in en intresseanmälan, då håller vi dig uppdaterad om programmet och du kommer ha möjlighet att delta i våra webbinarium och events. Klicka här för att komma till intresseanmälan