Rinkebyskolan anställer våra deltagare

Martin Malmberg arbetar som rektor på Rinkebyskolan i Stockholm. De har anställt via oss flera gånger och har goda erfarenheter av samarbetet.

Han tycker att Teach for Sweden erbjuder välutbildad personal inom vissa ämnen som dessutom är intresserade av att bli lärare på riktigt. En av fördelarna med samarbetet är att de får hjälp med en första sortering att hitta rätt personal och att de i sin tur hjälper personer som vill bli lärare att få en fot in i yrket.

Vår programdeltagare har expertkompetenser inom områden som lärare oftast inte har, såväl språkligt, utbildningsmässigt som arbetslivserfarenheter.

På frågan vad han skulle vilja tipsa andra rektorer, som funderar på att anställa en programdeltagare till kommande termin, att tänka på svarar han så här:

Börja med att söka brett vad gäller utbildning och profession, men titta även på arbets- och livserfarenheter. Det finns flera programdeltagare som definitivt skulle kunna komplettera vilken lärargrupp som helst.

Har din skola behov av ämneskompetenta lärarkandidater? Gör då en intresseanmälan här eller kontakta vårt placeringsteam på: placering@teachforsweden.se.

Foto: Anna Wettergård