Skellefteå säkrar kompetensförsörjningen – blir partnerkommun

Skellefteå står inför en spännande period med en förväntad stor inflyttning då ett av Europas största batterifabriker ska etablera sig där. Med fler antal invånare ställs även krav på en ökad kompetensförsörjning inom skola. Vi är därför mycket glada att kunna berätta att Skellefteå kommun har valt att samarbeta med oss som ett led i en långsiktig kompetensförsörjning. Skellefteå blir därmed en av 27 kommuner runt om i Sverige som vi samarbetar med.

”Vi ser samarbetet som en av flera viktiga åtgärder för att säkra kvalitativ kompetensförsörjning på lång sikt”, säger Henrik Bolin, avdelningschef grundskola, om samarbetet. Skellefteå är en spännande ny partner som precis som många andra kommuner i Sverige arbetar hårt för att finna rätt personer till sina elever och ge nya lärare en bra start i yrket. Henrik utvecklar tankarna med samarbetet: “Våra förväntningar är att vi både från Skellefteå och Teach for Sweden ska kunna skapa en god miljö att växa in i läraryrket där vi är med och samverkar kring framtidens medarbetare.” 

Vi ser samarbetet som en av flera viktiga åtgärder för att säkra kvalitativ kompetensförsörjning på lång sikt.

Tillsammans med Skellefteå kommer vi leta efter sökande med akademisk bakgrund inom matematik, fysik, kemi, biologi eller teknik. För rätt sökande finns goda framtidsutsikter i Skellefteå. “Man ska söka programmet för att få stöd i sin kompetensutveckling och kompetensväxling i en kommun som växer ovanligt kraftigt vilket skapar stora utvecklingsmöjligheter för framtiden”, menar Henrik.

Vill du bli lärare i Skellefteå kommun? Gör en intresseanmälan!