Teach for All-konferens i Bangkok

Tack vare det globala nätverket Teach for All hade Teach for Sweden möjlighet att delta i en global konferens med fokus på rekrytering hos Teach for Thailand i Bangkok. Efter en mycket intensiv vecka med många djupa insikter och fantastiska lärdomar kliver vi tillbaka in i vår verksamhet med mycket inspiration på vad vi kan göra för att fortsätta locka till oss fler som vill utveckla sitt ledarskap och samtidigt få en väg in i lärarrollen.

Från Teach for Sweden var Petter Hägg, kommunikativ rekryterare, på plats:

Att höra Teach for All-medlemsländernas historier är absolut en av de roligaste delarna med det jobb jag har. Vare sig det är att höra Seren berätta om den mångfald de eftersträvar hos Teach for New Zealand eller om det är svårigheterna som Teach for Nepal mött efter den fruktansvärda jordbävning så är nätverket en otrolig källa till inspiration. 

Alla länder tampas med sina egna problem och måste agera utifrån deras egna kontext, men det som slog mig under veckan var den öppenhet och förståelse som alla länder visade. Alla fick möjlighet att tala och alla lyssnade noggrant på alla tänkbara svårigheter och framgångar som presenterades och alla välkomnades in i Teach for All-familjen. 

Veckan avslutades med en session kring åtaganden och vilka åtaganden man som konferensdeltagare skulle åta sig vid sin hemkomst. Jag lovade att fortsätta upprätthålla den fantastiska energin och den otroliga samverkan som jag fick bevittna. Ett av Teach for Swedens värdeord är samverkan och konferensen är ett av de absolut bästa exempel på global samverkan jag någonsin har sett. Jag gick därifrån med över 40 nya vänner för livet.