Vänersborgs kommun är nästa nya samarbetspartner att presentera!

Efter att en av deras skolor sedan tidigare anställt programdeltagare har vi nu tagit nästa steg och inlett ett gemensamt samarbete på förvaltningsnivå. Vi ställde några korta frågor till Tomas Granat, verksamhetschef 7-9 på Barn- och utbildningsförvaltningen i Vänersborgs kommun, kring hans tankar om samarbetet.

Tomas menar att vi i lärarbristens Sverige behöver pröva olika rekryteringsvägar och att man har goda erfarenheter av att samverka med Teach for Sweden då man redan har två deltagare anställda.

Vi ser att TFS är en utmärkt möjlighet för de som vill ta chansen att vara med och få Vänersborgs ungdomar att nå så långt som möjligt.

På frågan varför han anser att man ska söka till Teach for Swedens ledarskapsprogram och jobba som lärare i Vänersborg svarar han följande:

Med stöd av en erfaren lärare och TFS:s ledarskapsprogram har du en utmärkt möjlighet att byta karriär och få chansen att bli en ledare som lämnar avtryck!

Vi på Teach for Sweden ser fram emot att inleda samarbetet och tillsammans ge deltagare i programet chansen att utbilda sig, utvecklas och göra skillnad på skolor i Vänersborg och att vi tillsammans kan ge fler elever chansen att nå sina framtidsdrömmar.