Daniela påbörjar sin ledarskapsresa!

Vi har nöjet att presentera ytterligare en programdeltagare inför hösten: Daniela Backlund. I höst kommer Daniela göra skillnad på en skola i Göteborgsområdet och vi ser fram emot att följa hennes ledarskapsresa!

Vi intervjuade Daniela för att höra hennes tankar och förväntningar inför att påbörja sin resa i ledarskapsprogrammet, ta del av intervjun nedan:

Varför sökte du till Teach for Swedens ledarskapsprogram?
Jag har insett att det jag tycker är roligt att arbeta med är kommunikation, relationer, kunskap och att hjälpa andra att nå sina mål. Därför vill jag nu testa läraryrket och lära mig så mycket jag kan om ledarskap. Då jag redan studerat länge på universitetet verkar Teach for Sweden vara den enklaste och mest givande vägen att gå för mig.

Vad tar du med dig från tidigare erfarenheter nu när du ska göra skillnad i klassrummen?
Att inte planera ut i minsta detalj utan att mer bestämma ett övergripande syfte och däremellan ha plats för en hel del spontanitet, kreativitet och kommunikation, samt att på olika sätt få alla elever att känna sig sedda.

Vad förväntar du dig av programmet?
Att jag ska växa i min roll som ledare så att jag känner ett lugn och en handlingsförmåga att möta elever på ett konstruktivt sätt i de flesta situationer som kan uppstå på en skola. På sikt hoppas jag kunna hjälpa unga människor till att nå sina drömmar och till att driva samhället mot en miljömässigt och socialt hållbar utveckling.

Är du också redo att ta nästa steg i din ledarskapsutveckling? – Läs mer om Teach for Sweden här!