stod-oss-csr

Bli partner

Tillsammans gör vi skillnad

Idag går 1 av 7 elever ut nian och saknar behörighet till gymnasiet. Nästan 15% av våra ungdomar riskerar att hamna i utanförskap.

Samtidigt är var tredje lärare obehörig och år 2035 beräknas 12 000 behöriga lärare att saknas i skolan. Vi måste jobba för att lösa framtidens problem idag!

Kunskap ska vara för alla oavsett bakgrund. Därför måste skolan ge alla barn rätt förutsättningar. Vi utbildar fler skickliga lärare som gör skillnad i klassrummet.

Med fler samarbetspartners kan vi tillsammans göra så att fler barn kan välja sin egen framtid.

Teach for Sweden gör det möjligt för företag att jobba långsiktigt med kompetensförsörjning, samtidigt som de gör skillnad för barn som inte har förmånen att ha förebilder omkring sig. Dessutom är det ett fint sätt att engagera sina medarbetare och öka den interna stoltheten.

Anna Sjöström Douagi, Vice President Strategic Initiatives, The Nobel Foundation

Teach for Sweden verkar på ett innovativt sätt för barns lika möjligheter, med extra fokus på teknisk och naturvetenskaplig utbildning. Det är speciellt relevant för oss inom industrin som långsiktigt har behov av medarbetare med teknisk bakgrund.

Henrik Perbeck, vd, Beijer Alma

Utbildning är det viktigaste vi har, ett sätt för unga att skapa sig den framtid de önskar. En bra utbildningsnivå är superviktigt för samhället i sort. Teach for Swedens initiativ med att få akademiker med en annan bakgrund in i klassrum, framförallt i områden som behöver det allra mest, tror vi är helt rätt.

Johan Andersson, vd Mellby Gård

Jag tycker att alla företag borde stötta någon verksamhet som driver samhällsutvecklingen framåt. Jag slår gärna ett slag för Teach for Sweden. De har ett framgångsrikt program som löser många utmaningar vi står inför i samhället och skapar en väldig nyttiga för de elever som möter deras lärare.

Anna  Sundström, vd Södra Tornet

Bli vår partner – en ovärderlig insats

 

Det ger dina medarbetare stora möjligheter att engagera sig för morgondagens vuxna.

  • Framtidsdagarna är ni välkomna ut till skolorna för att inspirera eleverna, och berätta om karriärmöjligheterna på din arbetsplats.
  • Ni får delta på Framtidsarenan där ledare samlas och diskuterar hur vi kan bygga en mer likvärdig skola.
  • I mentorsprogrammet Framtidsbyggarna matchas ni med alumner som gått ledarskapsutbildningen. Tillsammans kan ni bidra till ökad förståelse för skolans roll för kommande generationer, vår globala konkurrenskraft och välfärd.

Som partner bidrar du bland annat till att

  • fler ledare kommer ut i klassrummen och kan verkställa läroplanen
  • förbättra framtidsutsikterna för barn i högstadieskolor med stora behov
  • fler elever får möjlighet att börja på gymnasiet
  • ge fler elever goda förutsättningar att ta sig in på arbetsmarknaden
  • bli en attraktivare arbetsgivare genom ökat personalengagemang
  • göra det möjligt för fler elever att bli kapten för sitt eget liv, och välja sin egen framtid.

Delta på Framtidsdagar

 

Ta chansen att inspirera ungdomar och förbereda dem inför arbetslivet!

Varje termin anordnar vi en Framtidsdag ute på någon av våra skolor. Som företagspartner får dina medarbetare chansen att hjälpa eleverna att få upp ögonen för olika yrkesvägar, minska gapet till yrkeslivet samt ge dem en inblick om en framtida karriär på din arbetsplats. Vad hade du sagt om du som vuxen hade fått träffa ditt 15-åriga jag?

Deltagarna träffar eleverna i mindre grupper  för att berätta om sig själva och sin resa genom arbetslivet. Vi hjälper till att förbereda träffen med eleverna. Här kan du läsa om våra tidigare Framtidsdagar.

Vill du veta mer? Anmäl ditt intresse här!

Jag tycker att jag har lärt mig mycket idag: Att man alltid har olika val och även om nånting dåligt händer kan det alltid bli nånting bra i slutändan. Även om det skulle gå dåligt i skolan kan det bli bättre sen. Även om jag misslyckas kommer jag lära mig någonting av det.

Sumeyo (15), elev på Ryaskolan om hennes lärdomar från Future Day

Tack till


Kontakta oss!

Vill du veta mer om vad ett samarbete kan ge?