LinkedIn Annons2

Är du en framtida ledare?

 

Läs mer om behörighetskraven

Vad krävs för att bli behörig?

Akademiska krav

För att vara behörig till den kompletterande pedagogiska utbildningen (KPU:n) behöver du en ämnes- eller yrkesexamen omfattande minst 180 hp i något av ämnena vi rekryterar i. Här finns en lista med alla examen. Om du inte hittar exakt din examen i listan men anser att du har en mycket närliggande examen kan du kontakta oss för vidare råd om huruvida du kan vara behörig.

Granskningen av dina akademiska meriter och beslut om behörighet fattas av Luleå tekniska universitet när du antas till programmet.

Utbildning från annat land

Har du en examen från annat land gäller samma akademiska krav och dessutom:

  • Du som har en utländsk examen behöver ha den validerad via UHR och bifoga ett intyg till din ansökan tillsammans med betyg. Läs mer om det här.
  • Har du inte gått svenskt gymnasium, se till att ha slutfört ”Svenska som andraspråk steg 3” eller motsvarande (t.ex. Tisus-test) samt Engelska 6 eller motsvarande. Läs mer om kraven för att läsa vid ett svenskt lärosäte här.

Vad mer letar vi efter?

Social kompetens

Är du en relationsbyggare? Oavsett om det är i mötet med elever, föräldrar eller kollegor behöver du kunna läsa av en situation och anpassa din kommunikation därefter.


Målmedvetenhet

Du behöver kunna arbeta långsiktigt och fokuserat mot ett uppsatt mål med bibehållen positiv inställning. Målmedvetenheten kommer att hjälpa dig att kämpa även när programmet är tufft.

Lösningsfokus

Du kommer dagligen stöta på oförutsedda situationer och behöver snabbt komma med kreativa och innovativa lösningar. Med lösningsfokus har du ett förhållningssätt där alla hinder är möjligheter att lära.


Självinsikt

Programmet ställer höga krav på din självinsikt och förmåga att reflektera. Du behöver kunna reflektera över och förstå konsekvenserna av ditt eget agerande samt hur det påverkar andra.

Över 13%* av alla elever går ut högstadiet utan gymnasiebehörighet. I ledarskapsprogrammet gör du skillnad på de skolor som behöver dig som mest. Du läser en kompletterande lärarutbildning samtidigt som du arbetar som ordinarie lärare i klassrummet. Du bidrar till förändrade framtidsutsikter för elever genom dina ämneskunskaper och ditt ledarskap.

Ditt arbete kommer att kännas meningsfullt, varje dag. Hör några av våra alumner berätta om vad programmet har gett dem.

*Skolverket 2021

För mig har Teach for Swedens ledarskapsprogram betytt att jag vuxit som person och tänjt på mina gränser till att bli en bättre person idag än innan jag gick programmet.

– Daniel Nilsson, alumn

Teach for Swedens ledarskapsprogram har gett mig de bästa förutsättningen för att klara av det roligaste, mest utmanande och viktigaste jobbet som finns, lärare. Programmets upplägg gör att man snabbt vässas till att bli en bra lärare.

– Angelica Lundin, alumn

Ledarskapsprogrammet

Teach for Sweden är ett ledarskapsprogram för dig som vill utveckla dig själv och ta nästa steg i din karriär – och som drömmer att leda, motivera och utveckla människor på ett sätt som gör avtryck i deras liv för alltid.

Läs mer om ledarskapsprogrammet

Rekryteringsprocessen

Vi har en utförlig rekryteringsprocess där vi i olika moment tittar på styrkor och kvaliteter som vi vet kommer att ge resultat i klassrummet.

Läs mer om rekryteringsprocessen

Gör en insats! Bli lärare och led in i framtiden.