Ta steget mot ditt livs största ledarskapsutmaning

 

Jag vill veta mer

 

Vad är ledarskapsprogrammet?


 Teach for Sweden är ett ledarskapsprogram för dig som vill utveckla dig själv och bidra till en likvärdig skola – och som drömmer om att leda, motivera och utveckla människor på ett sätt som gör avtryck i deras liv för alltid.

 

 

Under programmets två år arbetar du som lärare på högstadieskolor med störst behov av skickliga ledare som kan tända gnistan och göra skillnad. Du får full lön, läser in en lärarexamen på distans, får löpande personlig ledarutveckling samt mentorskapsutbyte med andra ledare. Du får en unik utbildning och en värdefull erfarenhet.

Hör våra alumner berätta om sina erfarenheter och vad Teach for Swedens ledarskapsprogram gett dem.

Är du behörig?

För att vara behörig till programmet behöver du universitetsstudier om minst 90 hp inom matematik, biologi, fysik, kemi, teknik, svenska, engelska eller spanska.  Läs mer om behörighet och kika på ämnesmatrisen för att enklare kunna utvärdera dina studier.

Läs mer om behörighet

Rekryteringsprocessen

Ansökan till Teach for Swedens ledarskapsprogram öppnar den 1 november 2020. Programmet börjar sedan sommaren 2021. Läs gärna mer om vår rekryteringsprocess inför ansökans öppnande.

Vill du veta mer om programmet? Fyll i dina kontaktuppgifter så håller vi dig uppdaterad under rekryteringsperioden och ger dig mer information om programmet.

Rekryteringsprocessen Jag vill veta mer

Två år i ledarskapsprogrammet

 

Ditt ledarskap får elever att lyckas

Varje år går fler än var sjätte niondeklassare ut högstadiet utan behörighet till gymnasiet. Den mest avgörande faktorn för framgång i skolan är föräldrarnas utbildningsbakgrund.

Vi vet att drivna ledare i klassrummet är en förutsättning för att alla barn, oavsett bakgrund, ska ges samma möjlighet till en likvärdig utbildning. Genom vårt ledarskapsprogram blir du en ledare och förebild som får fler elever att lyckas.

Personlig utveckling

Vår uppfattning är att personlig utveckling ofta sker i utmanande omständigheter. Under programmets två år kommer du därför att utmanas på flera olika sätt och du kommer upptäcka att du klarar mer än du tror.

Till din hjälp har du en ledarutvecklare från Teach for Sweden. Ledarutvecklarens uppgift är att stödja dig  i din nya roll som lärare och ledare, men även utmana din förmåga att reflektera och lyfta blicken mot visionen om att alla barn ska kunna välja sin egen framtid.

Gör skillnad i klassrummet

 • Arbeta som lärare på högstadieskola
 • 100% anställning, men arbete 4 dagar och 1 betald studiedag
 • Möjlighet att göra skillnad på skola med utmaningar med måluppfyllelse
 • Skolor finns främst i Stockholm, Malmö och Göteborg. Det finns även möjlighet att jobba på skola utanför storstadsregionerna, då med distansupplägg

Bli behörig lärare

 • Betald studiedag där du läser 90hp pedagogik och tar lärarexamen
 • Specialutformad utbildning på distans från Luleå tekniska universitet
 • VFU görs i din tjänst på högstadieskola
 • Efter programmet ingår du i vårt alumninätverk som behörig lärare och skicklig ledare

Utvecklas i ditt ledarskap

 • Självstudier och observationsbesök hos en deltagare innan programstart
 • Förberedande Sommarinstitut med intensivkurser inför höstterminen
 • Löpande personlig coachning och besök i klassrummet från en ledarutvecklare
 • Mentorskapsutbyte med ledare från andra branscher

Bli en ledare som lämnar avtryck – för alltid!