Jobba hos oss


Organisationen består av 17 medarbetare fördelade på 3 team. Vi arbetar med högt tempo i en snabbt förändrande miljö och är passionerade för vår vision.

Lediga tjänster


Chef till Projekt och samverkan

Trivs du med att bygga relationer och vill göra den svenska skolan bättre? Drivs du av möjligheten att göra skillnad och bidra till alla barns rätt till en likvärdig skola? Teach for Sweden har sedan starten tillfört 400 lärare till utbildningsystemet i Sverige. Det som är unikt med vårt program är fokuset på att utveckla skickliga ledare som leder lärandet. Varje år ansöker fler än 10 personer per plats och vi har varit pionjär inom att utveckla den arbetsintegrerade kompletterande pedagogiska utbildningen.

Vi rekryterar nu en chef till teamet Projekt och samverkan, som arbetar med universitets-samarbeten, projekt, analys och delar av insamlingen. Du kommer att leda ett team med tre skickliga medarbetare som har spetskompetens inom utvecklandet av en ny synergisk lärarutbildning (arbetsintegrerad) samt inom analys och data. Som chef för Projekt och samverkan ingår du i vår ledningsgrupp.

Teach for Sweden är en dynamisk organisation med förutsättningar för att snabbt anpassa verksamheten utifrån möjligheter och behov. Vi tror att du är en chef som trivs i snabbt föränderliga miljöer. Det är viktigt att du är ansvarstagande, lösningsfokuserad och att du har förmåga att leda ett team i tider av flux. Du leder proaktivt och har förmåga att leda samarbete externt och internt samt kan växla perspektiv mellan operativt arbete och långsiktig strategi. Teach for Sweden befinner sig i en fas av utveckling och du kommer att leda flera viktiga initiativ som ska bidra till att fler barn kan välja sin egen framtid.

Du behöver ha en mastersexamen och erfarenhet av att vara chef. Tjänsten omfattar nationella och internationella samarbeten och du behöver därför behärska svenska och engelska. Vi ingår i det internationella nätverket Teach For All där både kompetensutveckling och nätverkande erbjuds. Resor förekommer.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placeringsort Stockholm och rapporterar till verksamhetschef / CEO. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Idag arbetar vi utifrån en hybridmodell där du ges möjlighet att arbeta på distans till viss del.

Du kan se fram emot ett omväxlande jobb i en värderingsstyrd organisation där barnet alltid är i fokus. Ansök genom att skicka in ett personligt brev som innehåller svar på nedanstående frågor samt ditt CV till jobbahostfs@teachforsweden.se och skriv i ämnesraden “Chef Projekt och samverkan”.

  • Beskriv en sak som du vill bidra med som chef på TFS.
  • Vad är din största styrka och utmaning när det gäller att leda processer i en verksamhet?
  • Vilken roll tar du i en ledningsgrupp och hur uttrycker det sig?

Arbetsprover och tester kan förekomma. Ansök senast 17 oktober.

Har du frågor? Kontakta ida@teachforsweden.se

Om oss:
Teach for Sweden är en politiskt och religiöst oberoende insamlingsstiftelse som arbetar för en likvärdig skola genom ledarskap. Vi finansieras främst av Utbildningsdepartementet och har varit verksamma sedan 2013. 400 personer går eller har gått vårt ledarskapsprogram och 31 000+ elever undervisas av dessa. Vi tycker att alla barn ska kunna välja sin egen framtid. Läs mer om oss på www.teachforsweden.se


Ledarutvecklare  

Trivs du med att bygga relationer och vill göra den svenska skolan bättre? Drivs du av möjligheten att göra skillnad och bidra till alla barns rätt till en likvärdig skola? Om svaret är ja, fortsätt läsa – du kanske är vår framtida kollega.  

Skolan är ojämlik och de obehöriga lärarna alldeles för många. Det är helt ohållbart! Därför rekryterar vi akademiker som genom vårt ledarskapsprogram utbildas till lärare i samarbete med LTU. Tack vare det får de möjlighet att göra livsavgörande skillnad för barn som behöver det som mest. Vi tror på att alla barn kan! Gör du också det och vill vara med och jobba för att alla barn ska kunna välja sin egen framtid? Då kanske det är dig vi söker! 

 Arbetsuppgifter – handleda och utbilda inom ledarskapsprogrammet: 

Nu utökar vi vårt team. Som ledarutvecklare kommer du att arbeta med att utveckla starka och trygga ledare i klassrummet. Det förutsätter en stark vilja att utveckla dig själv och andra. I arbetsuppgifterna ingår handledning både individuellt och i grupp samt att hålla utbildning för större grupper. Vi samverkar med LTU och i det arbetet kommer du även arbeta med att bedöma ledarna i klassrummet som en del i deras universitetsutbildning. Du kommer tillhöra ett sammansvetsat team och du behöver vara bekväm i att arbeta självständigt. Arbetet kräver flera resdagar varje år då vi handleder och undervisar över hela landet.  

Vi söker dig som har lärarlegitimation med fördel behörighet i högstadiet och flera års erfarenhet av att arbeta med ledarskap i krävande miljöer. Vi är en liten och dynamisk organisation. En styrka med det är att vi snabbt kan anpassa vår verksamhet för att möta olika behov. Därför är det viktig för oss att du är ansvarstagande, strukturerad och lösningsfokuserad då förutsättningarna snabbt kan ändras och du kan snabbt behöva ställa om dina arbetsuppgifter för att nå stiftelsens ändamål. 

 Vill du bli vår nya kollega?   

Du kan se fram emot ett omväxlande jobb i en värderingsstyrd organisation där barnet är i fokus. Vi ingår i det internationella närverket Teach For All där både kompetensutveckling och nätverkande erbjuds. Jag som är din framtida chef heter Jenny Lundh och jag är en lagspelare som drivs av att stötta och utveckla mina medarbetare för att göra skillnad för de barn som behöver det som mest.  Jag vill ge dig tydliga ansvarsområden med en balans mellan fria tyglar och styrning som jag och dina kollegor kommer att stötta dig i att uppfylla. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. 

Vårt kontor är centralt beläget i Stockholm. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placeringsort Stockholm. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Idag arbetar vi utifrån en hybridmodell där du ges möjlighet att arbeta från distans till viss del. Arbetsprover och tester kan förekomma. 

 Ansök genom att skicka in dina svar på nedanstående frågor samt CV till jobbahostfs@teachforsweden.se och skriv i ämnesråden “Ledarutvecklare”. 

  • Beskriv en sak som du vill bidra med som ledarutvecklare på TFS.   
  • Vad är din största styrka och utmaning som ledare i klassrummet? 
  • Vilken roll tar du i ett team och hur uttrycker det sig? 

Tjänsten kommer att tillsättas löpande.  Har du frågor?  Kontakta jenny.lundh@teachforsweden.se tfn: 0709 416 669 

Om oss: 

Teach for Sweden är en politiskt och religiöst oberoende insamlingsstiftelse som arbetar för en likvärdig skola genom ledarskap. Vi finansieras främst av Utbildningsdepartementet och har varit verksamma sedan 2013. 360 personer går eller har gått vårt ledarskapsprogram och 31 000+ elever undervisas av dessa. Vi tycker att alla barn ska kunna välja sin egen framtid. Läs mer om oss på www.teachforsweden.se