En ledare som gör avtryck i klassrummet!

För ungefär fem år sedan lämnade Jennie von Bargen karriären som egenföretagare för att sätta sig i skolbänken. Det var dags att uppfylla drömmen att få arbeta som lärare. Hon fick tips av en klasskamrat att söka Teach for Swedens ledarskapsutbildning. Haninge kommun har nu skrivit en artikel om Jennie, läs den här!

Teach for Sweden erbjuder ett tvåårigt ledarskapsprogram som leder till lärarlegitimation. Programmet riktar sig till akademiker med ämnesbehörighet inom matematik, NO, teknik, svenska, engelska eller spanska. Under ledarskapsprogrammets två år arbetar man som ordinarie lärare, får full lön, löpande personlig ledarutveckling, studerar pedagogik samt får mentorskapsutbyte med andra ledare.

För mig var det ett drömscenario – att få arbeta från start samtidigt som jag läste till min behörighet

Jennie och 68 andra blev utvalda att börja programmet hösten 2017. Gruppen förbereddes inför sin första dag i klassrummet på ett två veckor långt sommarinstitut i Trosa. Bland övriga deltagare var få, i likhet med Jennie, från skolvärlden.

-Vi fick verkligen en crashcourse i läraryrket! Vi gick igenom allt ifrån betygssättning och skollagen till hur man hanterar komplexa situationer i klassrummet. Dessa två veckor är bland det bästa jag gjort

Ta del av hela artikeln med Jennie här!

Vill du veta mer om Teach for Sweden och hur ansökningsprocessen går till? Läs mer här!