Marcus Rosenberg

”En unik möjlighet att påverka elevernas framtid”

För Marcus Rosenberg var vägen till ledarskapsprogrammet en oväntad händelse som utvecklades till den bästa möjligheten i livet. Idag arbetar han som NO-lärare och inspirerar ungdomar om naturens underverk och vetenskapens spännande värld – en vardag som ger honom mycket glädje.

– Som lärare har du en unik möjlighet att påverka elevernas framtid. Att vara en del av deras inlärningsprocess, och att få se dem utvecklas är verkligen ett privilegium och en glädjefylld upplevelse. Jag strävar efter att bygga starka relationer med eleverna. Att få se deras utveckling och hur de lär sig ny kunskap är en fantastisk process, säger Rosenberg.

Glädje, värme och en sprudlande energi är intrycket som Marcus ger när han föreläser framför sina elever på Smedshagsskolan i Hässelby. På biologilektionen får eleverna utmanas i en tävling där de under tidspress får poäng genom att svara på olika frågor.

– I klassrummet vill jag skapa en organiserad och engagerande miljö för eleverna. Med tydlighet, varierande undervisningsmetoder och anpassning efter olika behov kan man främja ett aktivt deltagande och en positiv atmosfär på lektionerna. Jag vill erbjuda en plats där alla ska kunna känna sig trygga och accepterade, fortsätter Rosenberg.

Men att vägen till läraryrket skulle ske genom ledarskapsprogrammet hos Teach For Sweden var ingen självklarhet. För Marcus var det en oväntad händelse när han fick tips om programmet från en tidigare kollega under ansökningsperiodens sista dag.

– Ibland dyker de bästa möjligheterna upp när man minst anar det! Programmet erbjuder en varm och stöttande miljö där du inte bara kommer att vara en del av en professionell gemenskap utan också en del av vår familj. Genom stöd, hjälp och samarbete får man en trygg plattform till att göra skillnad och vägleda elever i sin utveckling, avslutar Rosenberg.

Vill du också göra skillnad i klassrummet och påverka barnens framtid?

Gör en intresseanmälan här