”I skolan känner jag att jag kan hjälpa till och själv få möjligheten att utvecklas”

        – Ledare i cohort 16

Gör skillnad, varje dag


I vårt ledarskapsprogram ges du möjlighet att motivera och inspirera elever i klassrummet och tillsammans med andra skapa förutsättningar för att varje barn ska nå sin fulla potential. Som ledare och lärare har du ett meningsfullt arbete där du bygger relationer i både grupp och på individnivå och kreativt förmedlar kunskap i en omväxlande miljö.

Gör skillnad, för de som behöver det mest

Varje år går 1 av 10 niondeklassare ut högstadiet utan behörighet till gymnasiet. Vi jobbar för att förändra det. Vi placerar skickliga ledare med ett driv att göra skillnad på skolor runt om i Sverige där de kan göra mest skillnad. 

Det behövs modiga, drivna och engagerade ledare i klassrummet för att skapa förutsättningar för alla barns utbildning. Tillsammans motiverar och inspirerar våra ledare sina elever att nå längre. Du kan bli en av dem. Bygg din framtida karriär och var en del av en lösning.

Läs mer om programmet

Vad erbjuder vi?


Vi erbjuder ett tvåårigt ledarskapsprogram, där du kommer att arbeta som lärare och göra skillnad där du behövs mest, i en skola med tuffa utmaningar. I ledarskapsprogrammet läser du också in en lärarexamen på distans och får en unik ledarskapsutbildning. Genom hela programmet har du en coach som handleder dig i din utveckling som ledare och lärare. Under programmets andra år är du en del av vårt mentorskapsprogram tillsammans med en chef eller ledare från ett av våra partnerföretag.

Läs mer om behörighet

Vilka är vi?


Vi är en ideell organisation som arbetar för en likvärdig skola. Vi tycker att alla barn, oavsett socioekonomisk bakgrund ska få samma chans att lyckas i skolan. Genom att placera akademiker med ledaregenskaper i klassrummet vill vi vara med och förändra på individ så väl som samhällsnivå. Idag har vi över 100 ledare som arbetar på drygt 80 skolor runt om i Sverige. Tillsammans når de över 8000 elever. Vårt alumninätverk består av 60 alumner som gör skillnad i skolan så väl som i näringslivet.

Läs vår vision

Ansök till ledarskapsprogrammet


Jakten på Cohort 19 har börjat – ansök idag!

Ansökan är öppen 1 november till 28 februari