Teach for Swedens medgrundare blir Årets alumn

Teach for Swedens medgrundare, vice verksamhetschef och ansvarig för finansiering och partnerskap, Mattias Svensson, har blivit utsedd till Årets Alumn på Södertörns högskola.

Svensk skola står inför stora utmaningar. Lärarbristen är mycket stor. Teach for Sweden rekryterar nyutexaminerade eller yrkesverksamma från olika branscher med förmåga att motivera, samarbeta och vara bra ledare i klassrummet.

– Jag är väldigt hedrad. Utnämningen är ett bevis på att Teach for Sweden bedriver ett mycket viktigt arbete, där ambitionen att vara med och bidra till en skola där alla barn får möjlighet att bli sitt bästa jag, är värd att uppmärksamma.

För att nomineras till Årets alumn ska personen ha studerat vid Södertörns högskola, presterat något utöver det vanliga i sin karriär och vara en god förebild för dagens och framtida studenter.

– Det känns extra kul att bli uppmärksammad av Södertörns högskola för det arbete jag gör idag, eftersom jag har tagit med mig många insikter och erfarenheter från min studietid in i arbetet med Teach for Sweden, säger Mattias Svensson.

Utmärkelsen kommer att delas ut den 7 februari då Södertörns högskola arrangerar ”Södertörn hyllar”. En eftermiddag då högskolan uppmärksammar såväl tidigare studenter som nuvarande lärare och nyblivna professorer och doktorer.


Ur motiveringen:

”Mattias Svensson är genom sitt engagemang för att unga ska lyckas i skolan en mycket god förebild och ambassadör för Södertörns högskola. Mattias har alltid brunnit för samhällsfrågor och specifikt hur man kan utveckla skolan för att alla elever ska kunna fullfölja sina studier och nå sina drömmar. Mattias har genom modigt ledarskap bidragit till att möjliggöra att Teach for Sweden har startats och att organisationen så framgångsrikt gör skillnad för de elever som har störst behov. I detta arbete bidrar Mattias aktivt i arbetet för ett socialt och ekonomiskt hållbart samhälle.”