Rekryteringssamarbete med Womengineer

Teach for Sweden inleder ett nytt samarbete med organisationen Womengineer. Samarbetet innebär en ökad synlighet för Teach for Sweden och en möjlighet för Womengineer att nå fler elever och tillsammans jobba för jämställdhet.

Womengineer är en ideell organisation som arbetar för ökad jämställdhet på tekniska högskolor och för att på så vis bidra till en ökad välfärd i Sverige. Precis som vi, drivs dem av jämställdhet och en likvärdig utbildning för alla.

Genom att våra ledare får gästblogga på Womengineers blogg och berätta om den spännande och utmanande karriärvägen som läraryrket är. PÅ så sätt hoppas vi att samarbetet kan inspirera fler att anta utmaningen i klassrummet. Via vårt kontaktnät på högstadieskolor runt om i Sverige kommer vi vara med och sprida vetskap om bland annat IGE-day, ett projekt med syfte att motivera och inspirera tjejer till en framtida karriär inom teknik.

Åsa Jakobsson, ansvarig för rekrytering på TFS; ”Vi är övertygande om att samverkan är viktigt för att alla barn en dag ska ha möjligheten att välja sin egen framtid. Det känns spännande att inleda ett samarbete med Womengineer. Våra organisationer strävar mot samma mål och vi ser fram emot att tillsammans kunna göra skillnad för fler barn”.

Aroshine Munasinghe, näringslivsansvarig på Womengineer, utvecklar: ”Jag tror att samarbetet med Teach for Sweden kommer vara otroligt framgångsrikt för båda parter då vi delar både värderingar, transparens och seriositet i jämställdhetsarbetet.”

Vi ser fram emot att samarbeta med organisationen Womengineer och tillsammans göra skillnad för fler barn. Med utgångspunkt i våra gemensamma värderingar hoppas vi kunna hjälpa varandra att bygga framtiden.

Läs mer länkar:

http://womengineer.org/

https://www.teachforsweden.se/sok-ledarskapsprogrammet/