Kulturcentret Space på Sergelstorget

Space Academy blir ny partner

Vi inleder ett samarbete med Space Academy för att öka likvärdigheten för barn och ungdomar i Sverige. Tillsammans ska vi utbilda unga talanger inom framtidens branscher.

– Det känns otroligt viktigt och spännande med samarbetet mellan Space Academy och Teach For Sweden. Tillsammans kan vi nå ut med digital inspiration och kunskap till skolungdomar runt om i landet och därmed förhoppningsvis öka intresset för tech och den digitala utvecklingen. Vi är glada och ser mycket fram emot det kommande samarbetet, säger Nastaran Baleng-Soultani, Co-Founder & Head of Space Academy.

Space Academy är en del av det nyligen invigda kulturcentret Space på Sergels torg i centrala Stockholm som delar vår vision: Att ge alla barn den kunskapen de behöver för att lyckas i framtiden, oavsett deras eller föräldrarnas bakgrund.

Medan vi på Teach for Sweden fokuserar på att utbilda barn inom bristämnen matematik, NO och teknik genom skickliga lärare, har Space siktet inställt på att skapa framtida karriärmöjligheter inom tech och digital utveckling. Samarbetet ger båda partners möjligheten att nå ännu fler barn och på det sättet fostra framtidens talanger och öppna dörrar in i arbetslivet.

Vi kommer bland annat genomföra evenemang i Space:s lokaler och bjuder skolklasser till inspirationstillfällen som anordnas av Space Academy.

– Tillsammans med Space Academy kommer vi under den kommande åren arbeta för att fler barn som växer upp i särskilt utsatta områden ska få möjligheten att utforska karriärmöjligheter inom tech och på så sätt inspirera de till att stanna i skolan. Vi tror att framtidens talanger behöver framför allt kunskap i mate- och teknikämnen för att kunna välja sin egen framtid och ser mycket fram emot samarbetet, säger Ida Karlberg Gidlund, vd på Teach for Sweden.

Läs mer om Space Academy här.