Värmdö kommun blir ny partner!

Vi tar tillfället i akt att presentera ytterligare en ny samarbetspartner till Teach for Sweden nämligen Värmdö kommun.

Kommunen har idag en aktiv programdeltagare anställd på en skola och vill tillsammans med oss ge fler möjligheten att utvecklas och göra skillnad på kommunens skolor.

Mats Lundström är skolchef och svarar här på hans tankar om det nystartade samarbetet. Värmdö kommun strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare som både behåller och lockar nya kompetenta medarbetare.

Vår rekryteringstrategi utgår från SKL:s nyckelstrategier för att säkra kompetensförsörjning. Vi strävar efter att bredda rekryteringen och att få in personal med olika bakgrund i skolan. Det upplägg som Teach for Sweden erbjuder passar bra med Värmdö kommuns rekryteringsstrategi.

Mats förväntan på samarbetet med Teach for Sweden är att få hjälp att hitta och rekrytera kompetenta och engagerade medarbetare som kanske annars inte hade valt att arbeta inom skola eller hade tänkt sig Värmdö kommun som en framtida arbetsgivare.

Vi ser också en vinst i att Teach for Swedens åtagande är långsiktigt och sträcker sig över flera år. Vi ser fram emot att kunna utveckla ett gott och långsiktigt samarbete.

Är du intresserade av Ledarskapsprogrammet och ser gärna just Värmdö kommun blir din arbetsgivare? Sök programmet nu!

Foto: Linus Strandholm