Teach for Sweden

Alumnikonferens för en ljusare framtid – Teach for Sweden

Den 26 och 27 januari kommer Teach for Sweden att ha en alumnikonferens med fokus på att skapa hopp för en ljusare framtid. För alla alumner som har gått programmet sedan starten 2013 kommer dagarna att fyllas av inspiration, engagemang och flera spännande talare som delar med sig av sina unika berättelser.

– ­När världen präglas av krig och aggressioner är det lätt att se på framtiden med en känsla av rädsla och uppgivenhet. Med alumnikonferensen vill vi tillsammans skapa hopp för en ljusare framtid. Vi kommer få lyssna på flera inspirerande berättelser, lära oss av varandra, och diskutera hur vi gemensamt kan skapa hopp för barnen i samhället, säger Sara Heinrich, utvecklingsstrateg på Teach for Sweden.

Alumniverksamheten är en viktig del av Teach for Sweden för att fortsätta arbetet med att ge alla barn rättvisa förutsättningar i skolan. Sedan 2013 har cirka 400 avslutat ledarskapsprogrammet, och många av alumnerna arbetar idag med att göra viktiga insatser för barnen i skolan.

– Vi på Teach for Sweden jobbar varje dag för att alla barn, oavsett bakgrund, ska kunna välja sin egen framtid. För oss är alumnerna som avslutat vårt program otroligt viktiga i hur vi vill nå våra mål och visioner. De är våra ambassadörer som fortsätter göra skillnad i skolan och i samhället. Vi ser verkligen fram emot att dela denna konferens tillsammans med dem, avslutar Heinrich.

Under konferensen kommer bland annat Olena Pavliuk, alumn från Teach for Ukraine, att berätta om hennes arbete med att hjälpa ukrainska studenter som påverkats av kriget. Alumnerna kommer också få ta del av Rene Lobos resa från tidigare gängkriminell till att idag driva eget företag.

För mer information om alumnikonferensen, kontakta gärna:

Sara Heinrich, utvecklingsstrateg på Teach for Sweden

Sara.heinrich@teachforsweden.se

Karl Larsson, kommunikatör på Teach for Sweden

Karl.larsson@teachforsweden.se