Anställ en ämnesbehörig till höstterminen 

Nu har redan 30 personer tackat ja till programmet och snart erbjuds 7-9 skolor att anställa ämnesbehöriga lärare i matematik, NO, teknik, engelska, svenska och spanska via Teach for Sweden. Husbygårdsskolans rektor Magnus Duvnäs är en av flera nöjda rektorer.

Vi har haft flera TFS:are på skolan. Min generella bild är att de är mycket kompetenta lärare med hög kapacitet som är extra motiverade då de valt ett nytt yrke. Jag är jättenöjd

Drivna lärare som bidrar

Ledarskapsprogrammet är en kvalitetsstämpel och deltagarna är mycket drivna som lärare menar han.

”De tillför även mycket kring organisatorisk och pedagogisk utveckling. Ofta har de ett annat perspektiv genom att de har haft andra yrken och arbetsgivare. Det ger avtryck. En av dem undrade till exempel om det var nödvändigt att alla möten är en timme.”

Det är viktigt att tilldela varje deltagare en handledare som stöttar och följer upp så att det fungerar bra på skolan. Men också för att lärarna ska få en bra utvecklingsresa menar Magnus.

Det är alltid värt att anställa TFS:are eftersom de bidrar med så mycket”, säger Magnus och poängterar att samarbetet med Teach for Sweden fungerar mycket smidigt.

Samarbetet mellan TFS och Stockholms stad 

Teach for Sweden har samarbetat med Stockholms stad under många år och stadens skolor har haft flera programdeltagare anställda med mycket goda resultat.

Läs mer om hur din skola kan anställa ämnesbehöriga och drivna deltagare här!

Fotografi av Stadshuset: Yanan Li