Carl blev lärare på bara två år

Tidningen TTELA har intervjuat Carl Jansson som gått vårt ledarskapsprogram. Carl en av våra alumner och blev klar med utbildningen ifjol. Idag arbetar han som grundskollärare i matematik, kemi, fysik och teknik på samma skola där han var placerad under programmet. I intervjun berättar han om sin resa från att ha arbetat i 10 år som civilingenjör till att skola om sig till lärare.

 Som civilingenjör visste jag ofta hur min dag skulle se ut. När jag kommer till skolan så vet jag vilka ämnen jag ska undervisa, men eftersom man arbetar med människor på ett helt annat sätt är dagen mer oförutsägbar. Fördelen är ändå att man kan göra ett avtryck på ungdomarna, att vara lärare är ett jätteviktigt jobb som behöver uppskattas

Ta del av hela intervjun med Carl här:Intervju med Carl Jansson TTELA 20200827