Drömmar börjar i klassrummet

I dagens klassrum sitter vår nästa statsminister som kommer leda Sverige framåt, blivande nobelpristagare med lösningar på dagens stora utmaningar, framgångsrika entreprenörer med betydande uppfinningar och skickliga läkare som kommer rädda liv i de mest kritiska situationer.

Förra året gick 15,6% av niondeklassarna ut högstadiet utan behörighet till gymnasiet. Att inte gå gymnasiet är något som kan begränsa ens möjlighet att bli det man drömmar om, under skoltiden läggs därmed grunden för ungas förutsättningar att nå sina drömmar.

Vi vill vara med och skapa en skola där alla barn får möjlighet att utforska och uppfylla sina drömmar. Vägen dit börjar med att få fler förebilder i klassrummen som är övertygade om alla barns förmåga och kan inspirera dem att vilja lära.

För att påminna om vilka drömmar som finns i en högstadieklass lyfter vi högstadiedrömmar i Sociala medier. Vi berättar som fanns hos oss när vi gick i högstadiet. Oavsett om dessa drömmar besannades eller inte visar det på olikheter och är något som förmodligen format oss till den vi är idag.

Var med och hylla drömmar med oss! Dela din högstadie-dröm med en bild på ditt högstadie-jag under hashtagen #MinDröm

Nyfiken på hur du kan vara med och förverkliga barns drömmar? Läs mer om Teach for Sweden här!