Intervju med Beijer Almas VD Henrik Perbeck

Vi har intervjuat Beijer Almas VD Henrik Perbeck angående varför de väljer att stötta Teach for Sweden samt varför Henrik har valt att delta i mentorskapsutbytet Framtidsbyggarna som är en del av vårt ledarskapsprogram. Ta del av intervjun nedan.

Varför har Beijer Alma valt att bli partner med Teach for Sweden?
Beijer Alma har valt ut några få sociala samarbeten som vi tycker är viktiga för samhället, är professionella och relevanta för oss. Teach for Sweden verkar på ett innovativt sätt för barns lika möjligheter och med extra fokus på just teknisk och naturvetenskaplig utbildning. Det är speciellt relevant för oss inom industrin som långsiktigt har behov av medarbetare med teknisk bakgrund.

Varför engagerar du dig som mentor i Teach for Swedens framtidsbyggare program?
Utöver att vårt engagemang är relevant för Beijer Alma, så är detta något jag själv brinner för. Både att stötta blivande lärarna som har gjort ett väldigt modigt val att byta karriär, men även att få träffa högstadieelever och uppmuntra dem till att våga välja tekniskt, naturvetenskapligt eller yrkestekniska program i gymnasiet. Det finns väldigt spännande möjligheter för dem i framtiden om de går den vägen.

Vad har det gett dig (att vara mentor)?
Det är mycket givande att vara med som mentor i Framtidsbyggarprogrammet – att lära känna en person, ge varandra råd, uppmuntra och stötta. Extra lärorikt för mig är att även få träffa eleverna, både i klassen och när de besökt vår fabrik. De ställer raka frågor och ger väldigt ärlig feedback, vilket är kul!