Monica bytte karriär: ”Ibland måste man bara våga”

Byta yrkesbana kan kännas läskigt och nervöst. Det trygga förändras till något nytt och kanske helt främmande från det man arbetat med tidigare. Malmö Stad har intervjuat vår programdeltagare, Monica Hellman, som efter 18 år inom kemiindustrin valde att byta bana och arbetar idag som lärare på skola. Och karriärbytet är något hon inte ångrar.

Jag är så glad att jag fått förmånen att göra detta. Ibland måste man bara våga, så sitter du med en tanke om att du kanske skulle vilja göra något annat, ta första steget. Bara gör det.

Efter flera år som utvecklingsingenjör kände Monica att hon ville något annat. Att få jobba med människor kändes viktigt, och via vårt ledarskapsprogram arbetar hon nu på Videdalskola i Malmö samtidigt som hon läser in sin lärarexamen.

Det är så bra att vi jobbar samtidigt som vi studerar, då behöver man inte ta studielån. Det gjorde steget att säga upp mig från min fasta tjänst lättare.

Vi på Teach for Sweden är väldigt glada att Monica vågade ta steget till att söka ledarskapsprogrammet. Läs hela intervjun om hennes resa.