Västerås stad är nästa partner att inleda ett samarbete!

Västerås stad har siktet inställt på att bli en ledande skolstad och för att lyckas med det behöver vi de bästa lärarna!

Vi ser fram emot ett långsiktigt samarbete med Västerås med början i att hitta sökande till HT-20 till kommunen. Ambition från både parter är att utöka samarbetet efterhand, med början i att ge en eller två ges möjlighet att börja sin resa mot lärarbehörighet i kommunen denna omgång.

Vi ställde några korta frågor till Mia Lindh, Verksamhetschef Grundskoleverksamheten årskurs 7-9 och Emelie Traba, HR-konsult på Barn-och utbildningsförvaltningen.

Mia, varför har Västerås valt att inleda ett samarbeta med Teach for Sweden och varför tycker du att man ska söka ledarskapsprogrammet?

Vi tror på idén och behöver använda olika sätt att rekrytera lärare. Det är en bra påbyggnad, ger dig verktyg och goda förutsättningar för att bedriva ett gott ledarskap i klassrummet.

Emelie, vad kan Västerås stad erbjuda personer som vill göra skillnad genom att jobba som lärare?

Västerås stad har siktet inställt på att bli en ledande skolstad och för att lyckas med det behöver vi de bästa lärarna! Hos oss blir du en del av en stor skolorganisation där du kan få möjligheter till nya utmaningar utan att behöva byta arbetsgivare. Att arbeta som lärare i Västerås stad innebär att man har många kollegor över hela staden. Det i sin tur leder till att man snabbt och smidigt kan få tips, råd och utvecklingsmöjligheter

Är du nyfiken på Teach for Sweden och Västerås stad? Tveka inte på att höra av dig till oss med frågor och sök programmet senast sista februari. Du kan läsa mer och söka här.