Vi samarbetar med Norrtälje kommun!

Norrtälje kommun fick en ny verksamhetschef för grundskolan i början av hösten 2019. Kommunen har nu inlett ett samarbete med Teach for Sweden med målsättningen att ge fler elever chansen att få träffa ämnesbehöriga lärare och fler akademiker chansen att göra skillnad för elever som behöver dem som mest!

Vi ställde några frågor till Johan Kant, som nu varit på sin tjänst i cirka ett halvår, kring hans syn på samarbetet.

-Jag har följt Teach for Sweden sedan tidigare och tycker att organisationen har en bra verksamhet och bra idéer att få akademiker att bli lärare. När Norrtälje saknar behöriga lärare var det naturligt att anlita Teach for Sweden. Att kunna nå toppstudenter med engagemang är skithäftigt och detta lyckas inte lärarutbildningen alltid göra.

Norrtälje är inne i en förändringsfas där de ser över all verksamhet och fokuserar på att förbättra allt utifrån ett pedagogiskt perspektiv. De har en ny förvaltningsledning och ett mycket bra gemensamt tänk som redan har spridit sig ut i verksamheten men där detta bara är en början.

-Norrtälje kommun strävar efter att bli en av Sveriges bästa skolkommuner och vi är många skickliga medarbetare som kommer jobba mot detta mål. Vi kommer göra skillnad för eleverna och vi kommer göra skillnad för medarbetarna!