John Legend med Teach for Sweden

John Legend-konsert med våra ledare

26 september besökte John Legend Sverige på sin Europa-turné. Som Teach for All-ambassadör så vi självklart på plats med några utvalda ledare som blivit nominerade av sina kollegor i programmet.

John Legend är global ambassadör i Teach For Alls styrelse. Han har sedan länge haft ett stort engagemang för barns rätt till en likvärdig skola. 2007 startade han Show Me Campaign där han arbetar för en likvärdig skola och bland annat firar och hyllar lärare. Under hösten turnerar John Legend runt om i Europa och besöker flertalet av Teach for Alls medlemsländer och har valt att bjuda in och träffa några ledare från varje land.

Alla ledare i Teach for Sweden programmet fick chansen att nominera ledare som på ett särskilt sätt har uppmuntrat och arbetat med elevernas drömmar. Fem lyckliga blev utvalda bland de nominerade för att både se Stockholmskonserten men också träffa John Legend efter konserten. Erik Fröstad, Karolina Larsson, Mathilda Adriasola, Oscar Flodin och Martin Bergman från Cohort 16 och 17 fick tillsammans med verksamhetschef Ida Karlberg Gidlund följa med på en VIP- kväll i globen tillsammans med John Legend.

– Det var en unik kväll som inspirerade på så många sätt. Dels att en världsstjärna så tydligt tar ställning för vikten av alla barns rätt till en likvärdig utbildning. Men kanske mest bestående intrycket var att få tillbringa en helkväll med fem personer som valt bort attraktiva yrken för att utbilda sig till lärare och bygga framtiden i klassrummet. Deras passion, kämparanda och driv ger mig hopp om att Sverige en dag kommer att ha en skola där alla barn får chans att bli sitt bästa jag, berättar Ida Karlberg Gidlund.

Vill du veta mer om hur du kan engagera dig?

Läs mer om vårt ledarskapsprogram