Magnus Hirschfeldt (Teach for Sweden), Mats Gerdau (Kommunstyrelsens ordförande Nacka kommun), Monica Brohede Tellström (Ordförande Utbildningsnämnden Nacka kommun)

Nacka blir ny partnerkommun

Vi är glada och stolta över att Nacka kommun har valt att bli vår 26e partnerkommun. Samarbetet innebär bland annat möjligheten för Nacka att anställa programdeltagare i vår ledarskapsprogram som lärare på en skola i kommunen med stort behov och på det sättet öka kompetensförsörjningen inom utbildningsområdet. Målet från båda sidor är att etablera ett långsiktigt samarbete för att finna fler skickliga lärare till Nackas elever.

Monica Brohede Tellström, ordförande i utbildningsnämnden, berättade mer om varför kommunen valt att inleda samarbetet:

”Nackas elever ska erbjudas en riktigt bra skola som ger förutsättningar för var och en att forma sin framtid. Lärarna är den viktigaste resursen i skolan och vi behöver säkra kompetensförsörjningen för framtiden. Samarbetet med Teach för Sweden innebär att vi kan locka personer med spetskompetens inom något specifikt akademiskt område genom tidigare utbildning till att börja arbeta och bli legitimerade lärare i Nacka kommun”.

Lärarna är den viktigaste resursen i skolan och vi behöver säkra kompetensförsörjningen för framtiden.

Tillsammans med kommunen kommer vi finna sökande till ledarskapsprogrammet som önskar anställning i Nacka. Kommunen har genomgående bra måluppfyllelse men strävar efter att alla skolor, privata så väl som kommunala, ska utvecklas framåt.

”Om du brinner för att bli lärare och sedan tidigare har en utbildning och en yrkeserfarenhet som kan bredda kompetensen i ett arbetslag på en skola kommer Nacka kunna erbjuda en spännande arbetsplats där du får stora möjligheter att forma ditt arbete som lärare. Vi vill ta vara på din kompetens och har ett stort förtroende för att du ska bidra till en riktigt bra utbildning för varje elev”, riktar Monica Brohede Tellström till potentiella sökande.

Totalt samarbetar vi idag med 26 kommuner runt om i Sverige. Samarbetet med Nacka betyder för oss att vi har chans att rekrytera akademiker från kommunen till ledarskapsprogrammet. Samtidigt gör geografiska läget det enkelt att ta sig till för potentiella sökande från Stockholmsområdet.

Vill du arbeta som lärare i Nacka? Här kan du läsa mer om ledarskapsprogrammet.