Bild på Ida Karlberg Gidlund

Nyårshälsning från Ida Karlberg Gidlund

Ju äldre jag blir desto färre saker står på min önskelista till jul. De flesta av oss skickar nog inte längre något brev till tomten för att be om nya leksaker, datorspel eller skridskor. En sak som däremot alltid står på min önskelista, år efter år, är att alla barn ska få den kunskap de behöver. Och det behövs inte ens tomten för att uppfylla den önskan. Det kan vi själva.

En sak som däremot alltid står på min önskelista, år efter år, är att alla barn ska få den kunskap de behöver. Och det behövs inte ens tomten för att uppfylla den önskan. Det kan vi själva.

Att bygga en skola där alla barn når målen ligger inom räckhåll. En skola där alla barn får möjlighet att bli sitt bästa jag är inte ett för högt satt mål. Vi vuxna kan och måste ta ansvaret och se till att en bra utbildning inte är en klassfråga. Alla barn kan – och vi kan göra den svenska skolan bättre. Det som behövs är en skicklig och kompetent lärare i varje klassrum. Just nu är det dock stor brist på behöriga lärare – 12 000 beräknas saknas fram till år 2035. Vi på Teach for Sweden gör allt vi kan för att motverka bristen. Tack vare våra alumner och programdeltagare kan vi göra en livsavgörande skillnad för de elever som behöver det som mest.

Det står faktiskt en till sak på min önskelista. Vi rekryterar nu nya lärare till 2022 och vi behöver din hjälp. Tipsa ditt nätverk om möjligheten att bli lärare och be ditt nätverk tipsa sitt nätverk. Tillsammans ser vi till att alla barn ska kunna välja sin egen framtid.

Tack till alla lärare, företag, kommuner, skolor, stiftelser och personer som i år har verkat tillsammans med oss för att göra skillnad för barn och ungdomar i Sverige.

God jul och gott nytt år!

/Ida Karlberg Gidlund, vd Teach for Sweden