Våra partners inspirerar elever på årets andra Future Day

I tisdags träffade drygt 50 elever på Husbygårdsskolan i Stockholm medarbetare från DHL, Beijer Alma och Nordic Capital. Konceptet kallas för Future Day och innebär att yrkesverksamma från näringslivet träffar eleverna i klassrummen för att inspirera och öppna deras ögon för framtida jobbmöjligheter. Medarbetarna delar med sig om hur det var när de själva var unga till alla de olika jobb de haft under sitt yrkesliv.

Alex El Mahallawy (Area Director Sweden North – DHL), Aytac Dilsiz (Site Manager, Rosersberg – DHL), Henrik Perbeck (VD – Beijer Alma), Susanna Lundh (Chef Projekt och samverkan – Teach for Sweden), Nina Lund (Assistant – Nordic Capital), Ali Akhondzadeh (Säljchef – Lesjöfors Stockholms Fjäder AB), Josefin Karlsson (Talent Acquisition Manager – Nordic Capital) och Wing Huynh (Investment manager – Nordic Capital).

Sju yrkesverksamma besökte skolan och pratade med eleverna om deras egna resa från högstadiet till deras aktuella arbete. De gav även tips på hur eleverna lyckas med att få drömjobbet: ”Det är viktigt att ni är drivna, respektfulla mot kollegorna och har gymnasieexamen”, tipsar till exempel Alex El-Mahallawy, Area Director Sweden North på DHL.

Intresse att bli företagspartner? Här finns mer information.

”Det har varit en otroligt inspirerande dag”, säger Iris (14 år) som deltog på Future Day. ”Det var roligt att vi fick träffa många olika människor som jobbar inom olika branscher och fick följa hela deras resa från att de var i våran ålder tills där de är nu. Det är inte många elever som får uppleva en sådan dag! Det har fått mig att fundera mer på vad jag vill göra i framtiden och jag tror att många andra också har inspirerats.”

Utöver inspiration tar hon några goda råd med sig från dagen: ”Jag tar med mig att man inte ska planera för långt i livet, men man ska leva i nuet och fokusera på det som kommer härnäst. Och att man ska göra det som gör en glad och inte det som gör ens kompisar glada.” Iris själv har redan bestämt vad hon ska göra efter skolan: ”Jag vill söka juristprogrammet och sen tänker jag utbilda mig till advokat.”

Vi vill rikta ett stort tack till Alex El Mahallawy, Aytac Dilsiz, Henrik Perbeck, Nina Lund, Ali Akhondzadeh, Josefin Karlsson och Wing Huynh som besökte skolan, och till lärarna på Husbygårdsskolan, som möjliggjorde dagen.

Läs här mer om vår första Future Day på Ryaskolan i Göteborg.

Vill dina medarbetare också besöka en skola? Här finns mer information.