Gällivare på natten

Gällivare blir ny partnerkommun

Från och med februari i år kommer Gällivare kommun vara en av våra 26 partnerkommuner runt om i Sverige.

– Vi är glada över att nu kunna stärka vår närvaro i norra Sverige med ytterligare en samarbetspartner och ser fram emot att arbeta tillsammans med kommunen för att hitta modiga ledare som vill göra skillnad för barnen i Gällivare, säger Magnus Hirschfeldt, ansvarig för anställning och kommunsamarbeten på Teach for Sweden.

Sedan starten 2013 har över 360 personer anställts på skolor i över 40 kommuner – främst i och omkring våra tre storstadsregioner men även i övriga Sverige.

– Konceptet ger oss möjligheter att öka kompetensen i våra skolor och få in personer med erfarenhet från andra branscher. Det är samtidigt viktigt för oss att kunna erbjuda akademiker en snabb väg in i skolan och med Teach for Sweden kan akademiker göra skillnad från dag ett, samtidigt som de får en ledarskapsutbildning som leder till lärarexamen, säger Eva Martinsson, skolchef på Gällivare kommun.

Vill du arbeta som lärare i Gällivare? Fyll i din ansökan här eller gör en intresseanmälan. Här kan du läsa mer om vilka andra kommuner och huvudmän som vi samarbetar med.